Продукти:
- 400 мл прясно мляко
- 3 суп. л. кафява захар
- 2 суп. л. нес-кафе
- 1 ч. л. какао
- 60 г фино смлени бадеми
- 3 капки бадемова есенция на д-р Йоткер (Bittermandelaroma)
- 50 мл Амарето
- 200 мл сметана (разбита)
Приготвяне:
Изсипваме млякото в касерола. Добавяме захарта, кафето, какаото, смлените бадеми, бадемовата есенция, разбъркваме всичко добре и при непрекъснато бъркане оставяме да кипне. Оставяме сместа да се охлади. След като е изстинала напълно, добавяме по малко от амаретото и с внимателно разбъркване прибавяме и сметаната. Изсипваме в купички и оставяме в хладилника за няколко часа.
Вариант: На дъното на купичките може да се поставят парченца натрошени бишкоти или савойарди, отгоре изсипваме крема, след което гарнираме с какао, шоколадови пръчици, бисквити или др.
Източник: Gourmet-Küche
Няма коментари:
Публикуване на коментар