вторник, 10 май 2011 г.

Мока-крем

mokka_krem4e2.jpg

Продукти:

- 400 мл прясно мляко
- 3 суп. л. кафява захар
- 2 суп. л. нес-кафе
- 1 ч. л. какао
- 60 г фино смлени бадеми
- 3 капки бадемова есенция на д-р Йоткер (Bittermandelaroma)
- 50 мл Амарето
- 200 мл сметана (разбита)

Приготвяне:

Изсипваме млякото в касерола. Добавяме захарта, кафето, какаото, смлените бадеми, бадемовата есенция, разбъркваме всичко добре и при непрекъснато бъркане оставяме да кипне. Оставяме сместа да се охлади. След като е изстинала напълно, добавяме по малко от амаретото и с внимателно разбъркване прибавяме и сметаната. Изсипваме в купички и оставяме в хладилника за няколко часа.
Вариант: На дъното на купичките може да се поставят парченца натрошени бишкоти или савойарди, отгоре изсипваме крема, след което гарнираме с какао, шоколадови пръчици, бисквити или др.

mokka_krem4e3.jpg

Източник: Gourmet-Küche

Няма коментари:

Публикуване на коментар