понеделник, 7 май 2012 г.

Агнешко бутче, шпиковано с чесън и розмарин / Roast Lamb with Garlic and Rosemary / Lammbraten mit Knoblauch und Rosmarin gespickt


Продукти:

- 1  агнешко бутче
- 1 връзка пресен чесън
- пресен розмарин
- сол
- черен пипер
- горчица
- масло (1-2 суп. л)
- 1 чаша бяло вино (200 мл)
- 1 чаша вода (200 мл)

Приготвяне:

Измиваме и подсушаваме добре бутчето и го поръсваме  със сол и черен пипер. Пресния чесън почистваме, измиваме и нарязваме на парчета с големина 1 см. С остър нож правим разрези по двете страни на бутчето. Розмарина накъсваме на по-малки парчета. Във всеки разрез поставяме по едно парче пресен чесън и малко стръкче от розмарина. Намазваме шпикованото бутче първо с горчица, а след това с масло. Поставяме в тавичка, поливаме с водата и виното и печем на 200 градуса С до готовност. По време на печенето поливаме периодично с течността. Сервираме с гарнитура по желание.

Zutaten:


- 1  Lammkeule
- 1 Bund Frühlingsknoblauch (grünen Knoblauch)
- frischen Rosmarin
- Salz
- Pfeffer
- Senf
- Butter (1-2 EL)
- 1 Glas Weißwein (200 ml)
- 1 Glas Wasser (200ml)

Zubereitung:


Lammkeule waschen, trockentupfen, mit Salz, Pfeffer bestreuen. Den Frühlingsknoblauch putzen, waschen und in 1 cm große Stücke schneiden. Mit einem scharfen Messer die Keule mehrmals einschneiden.  Das  Fleisch mit  Knoblauch- und Rosmarinstückchen spicken. Die gespickte Lammkeule zuerst mit dem Senf, danach mit der Butter bestreichen. In eine feuerfeste Backform geben, mit dem Wein und dem Wasser begießen und bei 200 Grad C garen. Während der Garzeit mit Wasser und Wein beträufeln. Dazu Beilage nach Wunsch auftragen.

35 коментара:

  1. Мони,много хубави снимки си направила, а предполагам и агънцето е било вкусно!

    ОтговорИзтриване
  2. Мони, ухае чудесно :)
    И има много апетитна коричка!
    Прегръдки, миличка и хубаво утре!

    ОтговорИзтриване
  3. A carne ficou com muito bom aspecto, adoro um assado no forno.
    Beijinhos.

    ОтговорИзтриване
  4. LAMB любов, а тук у дома, аз съм толкова колко на UNICA В къщата на майка си.
    Харесана Това много беше отличен с поглед и картофи са перфектни AI.
    добра седмица
    Целувки

    ОтговорИзтриване
  5. Мони, много вкусно и апетитно е при теб отново!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. I really like lamb and done like this must be delicious. Great dish!

    ОтговорИзтриване
  7. ohhh....estupendo plato muy completo y contundente muy rico,abrazos y abrazos.

    ОтговорИзтриване
  8. la carne se ve crujiente y deliciosa y las patatas....ummmmmm!!!besos Moni

    ОтговорИзтриване
  9. Леле, Мони толкова вкусно изглежда, че сега ако е пред мен, го започвам на закуска!!! Поздрави, Миличка!:)

    ОтговорИзтриване
  10. Вкусотия,Монииии-аз само се облизвах пред монитора тази пролет.
    ХУБАВ ДЕН!

    ОтговорИзтриване
  11. Много апетитно предложение, Мони! Аз все шпиковам със скилидки стар чесън, хич не ми е минало през ума да използвам стръкове пресен! Благодаря за страхотната идея! Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  12. Hmmmmmmm sieht sehr sehr lecker aus.
    Ich mach heute meinen Putenkeule auch mit Rosmarin und Knoblauch.
    Schönen Tag noch.
    LG
    Martina

    ОтговорИзтриване
  13. Мони, слънце, пак голяма вкусотия са приготвила за празника :) Аз ще се нахраня от снимките, че тази година го пропуснах агнешкото. Прегръдки и сърдечни поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  14. МОНИ, бутче мечта! Толкова е хубаво и припекано.
    Ти къде се изгуби?
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  15. Красота и сигурна съм, много вкусно! Прегръдки, Мони! :)

    ОтговорИзтриване
  16. Hola Moni encantada de conocerte, gracias por seguir mi blog, yo estoy mirando el tuyo y me gusta todo lo que haces. Esta pierna de cordero tiene una pinta excelente. Besos.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мони,много красиво и вероятно вкусно!
      И моите добашни любимци много обичат агнешкото с розмарин.
      Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  17. не уважавам агнешкото,но това изглежда толкова сочно и вкусно,че чак ми потекоха слюнки :))
    прегръдки и хубава вечер

    ОтговорИзтриване
  18. Hola Moni guapa tu

    avui ens presentes un àpat d´allò més bo

    mil petonets Susanna

    ОтговорИзтриване
  19. Hola Moni, Gracias por hacerte seguidora de mi blog http://explorandoenmicocina.blogspot.com
    He ojeado tu blog y tienes unas recetas deliciosas. El cordero es una de las carnes que más me gustan y tu receta tiene que estar exquisita. Desde ahora cuenta con una nueva seguidora en tu blog.

    ОтговорИзтриване
  20. Wow...this roast and the potatoes look very very good :)
    Brava!!

    Saluti da Firenze :D

    ОтговорИзтриване
  21. Ciao, ho una sorpresa per te. Passa a trovarmi! E me lo sono anche fatto tradurre: Здравейте.Имам изненада за вас.Пропусни да ме посетят.

    ОтговорИзтриване
  22. This recipes looks very delicius even I don't like lamb... Your blog is great, it's a pleasure to follow you! Lara

    ОтговорИзтриване
  23. Hi! I have a surprise for you in my blog...plz come to find me! ^__^ Bye! http://acasadimammamaria.blogspot.it/2012/05/tag-primavera-estate.html#comment-form

    ОтговорИзтриване
  24. Ciao, grazie di essere passata da me, da oggi ti seguo con piacere anch'io

    ОтговорИзтриване
  25. Здравейте Мони

    Вашият блог е пълен с цветове и аромати, красива!
    Особено обичам месото от всякакъв вид
    Печени картофи с чесън и розмарин ... combnazione перфектен!

    Поздрави и от сега нататък ще те последвам!

    Луси :-)

    ОтговорИзтриване
  26. Ох, агнешко! Идвам ти на гости и да ми приготвиш!:)
    Ама съм и нахална:)))))

    ОтговорИзтриване