Продукти:
- 500 г бяло брашно
- 1 пакетче суха мая
- 1 1/2 ч. л. сол
- 60 г масло
- 200 мл пр. мляко
- 100 мл. вода
Zutaten:
- 500 g Weizenmehl
- 1 Päckchen Trockenhefe
- 1 1/2 TL Salz
- 60 g Butter
- 200 ml Milch
- 100 ml Wasser
За намазване:
- 1 жълтък
- 2 суп. л. пр. мляко
Zum Bestreichen vor dem Backen:
- 1 Eigelb
- 2 EL Milch
Приготвяне:
Смесваме сухите съставки (брашното, солта, маята), леко затопляме водата и млякото, разтопяваме маслото. Правим кладенче от сухите съставки и в него изсипваме течните. Започваме да забъркваме тесто. Оформяме на топка, покриваме и оставяме да удвои обема си. След като е втасало тестото, го разделяме на три части, от всяка оформяме фитил с дължина около 40 см. Сплитаме на плитка, поставяме върху хартия за печене в тавата и оставяме хлебчето около половин час покрито да втасва. След като е втасало, намазваме обилно с разбития с млякото жълтък. Печем в предварително загрята на 180 градуса С фурна за около 25 минути.
Zubereitung:
Die trockenen Zutaten (Mehl, Salz, Hefe) mischen, in einem kleinen Topf bei schwacher Hitze das Wasser und die Milch erwärmen, die Butter schmelzen. In der Mehlmischung eine Mulde formen, darin die Wasser-Milch-Mischung schütten. Einen glatten Teig kneten und zur Kugel formen. Bedeckt aufgehen lassen, bis er sich verdoppelt hat. Danach in 3 gleiche Stücke teilen, aus jedem eine etwa 40 cm lange Schnur formen. Miteinander zum Zopf flechten und auf ein mit Backpapier belegtes Backblech legen. Bedeckt noch eine halbe Stunde gehen lassen. Danach mit der Eigelb-Milch-Mischung reichlich bestreichen. In dem auf 180 Grad C vorgeheizten Backofen etwa 25 Minuten backen.
- 500 г бяло брашно
- 1 пакетче суха мая
- 1 1/2 ч. л. сол
- 60 г масло
- 200 мл пр. мляко
- 100 мл. вода
Zutaten:
- 500 g Weizenmehl
- 1 Päckchen Trockenhefe
- 1 1/2 TL Salz
- 60 g Butter
- 200 ml Milch
- 100 ml Wasser
За намазване:
- 1 жълтък
- 2 суп. л. пр. мляко
Zum Bestreichen vor dem Backen:
- 1 Eigelb
- 2 EL Milch
Смесваме сухите съставки (брашното, солта, маята), леко затопляме водата и млякото, разтопяваме маслото. Правим кладенче от сухите съставки и в него изсипваме течните. Започваме да забъркваме тесто. Оформяме на топка, покриваме и оставяме да удвои обема си. След като е втасало тестото, го разделяме на три части, от всяка оформяме фитил с дължина около 40 см. Сплитаме на плитка, поставяме върху хартия за печене в тавата и оставяме хлебчето около половин час покрито да втасва. След като е втасало, намазваме обилно с разбития с млякото жълтък. Печем в предварително загрята на 180 градуса С фурна за около 25 минути.
Zubereitung:
Die trockenen Zutaten (Mehl, Salz, Hefe) mischen, in einem kleinen Topf bei schwacher Hitze das Wasser und die Milch erwärmen, die Butter schmelzen. In der Mehlmischung eine Mulde formen, darin die Wasser-Milch-Mischung schütten. Einen glatten Teig kneten und zur Kugel formen. Bedeckt aufgehen lassen, bis er sich verdoppelt hat. Danach in 3 gleiche Stücke teilen, aus jedem eine etwa 40 cm lange Schnur formen. Miteinander zum Zopf flechten und auf ein mit Backpapier belegtes Backblech legen. Bedeckt noch eine halbe Stunde gehen lassen. Danach mit der Eigelb-Milch-Mischung reichlich bestreichen. In dem auf 180 Grad C vorgeheizten Backofen etwa 25 Minuten backen.
Браво за вкусния хляб. Няма по-хубаво от домашно приготвеното.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Хей, Мони, къде се изгуби? Беше ми домъчняло за теб :(
ОтговорИзтриванеРадвам се, че отново ни зарадва с вкусотия. Хлябът изглежда мноооооого апетитно!
Поздрави!
Скъпа Мони,
ОтговорИзтриванерадвам се да видя твоя публикация :)
Чудесен Виенски хляб!
Сърдечна прегръдка, мила!
Qué buena pinta, eso sí que es una trenza. Muy chula. Saludos!
ОтговорИзтриванеМони, добре се завърнала отново, хлябът изглежда прекрасно, това се нарича ефектно появяване! Лека нощ и хубава сряда!
ОтговорИзтриванеWow :) Kisses, Carolina
ОтговорИзтриванеQue delicia de pão e ficou tão lindo.
ОтговорИзтриванеbj
Прекрасен е! Вкусен, мек, с чудесна златиста коричка!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Изглежда много вкусно и апетитно!Каква коричка има само!
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Мони, помислих , че си открила сезона на козунаците.Прекрасен хляб!!!
ОтговорИзтриванеРадвам се , че си отново сред нас !
Поздрави и хубав ден!
Huhu liebe Moni,
ОтговорИзтриванеschön wieder was von Dir zu sehen, ich hoffe es geht Dir gut!
Das Rezept nehme ich mit, Du weißt ja, alles was mit Hefe zu tun hat...
Liebe Grüße
irène
Страхотен,пухкав и златист хляб,Мони!
ОтговорИзтриванеНадявам се с теб и близките всичко да е наред!Прегръдка!
mi piace questa treccia, credo sia buonissima a colazione!
ОтговорИзтриванеМони, радвам се, че се завърна!
ОтговорИзтриванеНевероятен хляб - така пухкав и неустоимо вкусен изглежда!
Прегръдки!
Мони!!! Така се радвам на тази публикация!!! Прегръщам те, Мони! Хляба е разкош!
ОтговорИзтриванеПрегръщам те,Мони!Прекрасен хляб......и да не си гладен ще те изкуши:))))
ОтговорИзтриванеЧестита Баба Марта, Мони! С пожелания за здраве и много усмивки!
ОтговорИзтриване