четвъртък, 4 юли 2013 г.

Канелони с пълнеж от кайма и патладжани / Cannelloni mit Hackfleisch- und Auberginenfüllung / Cannelloni Stuffed with Eggplant and Beef


Не мога да не обърна отново подобаващо внимание на любимия ни зеленчук, а именно - патладжана. Използвам го често, защото смятам че ястията с него стават изключително вкусни. Ето ви едно предложение за канелони с вкусна месна плънка с патладжан и други зеленчуци.


Продукти:

- 1 кутия канелони
- 500 г смляно месо 
- 1 средно голяма глава лук
- 2-3 скилидки чесън
- 2 малки моркова
- 1 зелена чушка
- 1 червена чушка
- 1 средно голям патладжан
- 1/2 връзка магданоз
- 2 суп. л. бяло сухо вино
- сол, черен пипер на вкус
- на върха на ножа индийско орехче
- зехтин
- пармезан или кашкавал за настъргване

Доматен сос:

- използвах готов доматен сос в опаковка от 500 мл
- 2 скилидки чесън
- 1/2 връзка босилек
- сол, черен пипер
- зехтин

Приготвяне:

 Лука и чесъна нарязваме на ситно и задушаваме в малко зехтин. Добавяме ситно нарязаните моркови, след това чушките и нарязания на малки кубчета патладжан. Ако е необходимо, капваме малко вода. След като са поомекнали зеленчуците, добавяме мляното месо и разбъркваме, за да стане на трохи. Овкусяваме със сол и пипер, поръсваме с малко смляно индийско орехче, добавяме виното и оставяме на котлона, докато плънката остане на мазнина. След като е готова, поръсваме със ситно нарязания магданоз  и оставяме да се охлади.
Готовият доматен сос затопляме в малка касерола, добавяме му малко зехтин, пресования чесън, овкусяваме със сол и черен пипер. На края го поръсваме със ситно нарязания босилек.
Аз не бланширам канелоните предварително. Намасляваме дъното на огнеупорна тавичка и започваме да пълним канелони с плънката. Нареждаме плътно една до друга. Заливаме с доматения сос и се стараем да покрием всички канелони добре. Тавичката покриваме с алуминиево фолио и печем на 200 градуса С. След 30-40 минути махаме фолиото, настъргваме пармезан, кашкавал или друго твърдо сирене и връщаме във фурната за 5 минути, за да се запече ястието.
Zutaten:

- 1 Packung Cannelloni (Barilla)
- 500 g Hackfleisch (gemischt Rind/Schwein)
- 1 mittelgroße Zwiebel
- 2-3 Knoblauchzehen
- 2 kleine Karotten
- 1 grüne Paprikaschote
- 1 rote Paprikaschote
- 1 mittelgroße Aubergine
- 1/2 Bund Petersilie
- 2 EL trockenen Weißwein
- Salz, Pfeffer
- 1 Msp. geriebene Muskatnuss
- Olivenöl
- Parmesankäse zum Bestreuen
Tоmatensoße:

- eine 500 ml-Packung Tomatensoße
- 2 Knoblauchzehen
- 1/2 Bund Basilikum
- Salz, Pfeffer
- Olivenöl

Zubereitung:

Zwiebel und Knoblauch fein schneiden und in etwas Olivenöl dünsten. Die kleingehackten Karotten, die fein geschnittenen Paprika sowie die gewürfelte Aubergine dazugeben und ebenfalls dünsten lassen. Falls notwendig, etwas Wasser dazu gießen. Wenn das Gemüse weich geworden  ist, das Hackfleisch dazugeben und behutsam rühren, damit sich das Hack mit dem Gemüse mischt. Mit Salz und Pfeffer abschmecken, die geriebene Musktnuss darüber streuen, den Wein dazugeben, umrühren und  köcheln lassen. Wenn die Füllung fertig ist, die Petersilie darüber streuen und abkühlen lassen.
Die gekaufte Tomatensoße in einem kleinen Topf erhitzen, etwas Olivenöl sowie den gepressten Knoblauch dazugeben und mit Salz und Pfeffer abschmecken. Zuletzt das feingeschnittene Basilikum darüber streuen. .
Eine feuerfeste Form einfetten. Die Cannelloni mit der Füllung auffüllen und dicht nebeneinander ordnen. (Ich koche die Cannelloni nicht vor!)Die Tomatensoße darüber gießen, dabei aufpassen, dass alles mit der Soße bedeckt ist. Die Form mit Alufolie bedecken und bei 200 Grad C backen. Nach 30ß40 Minuten die Folie wegmachen, Parmiggiano oder anderen Hartkäse reiben, alles damit bedecken und noch etwa 5 Minuten goldgelb backen.

Да ви е сладко и наздраве!
Lasst es euch schmecken und zum Wohl!

Други рецепти с патладжани:
 
 
 

3 коментара:

  1. Много изкушаващо предложение, Мони, страхотна комбинация на продукти! И снимките - толкова изкушаващи и подканящи... Прекрасен уикенд, мила!

    ОтговорИзтриване
  2. Мони, отново изкусително ястие, с привкус на море! Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване