вторник, 3 декември 2013 г.

Lemon Curd / Лимоново сладко / Zitronencreme

Lemon Curd

Продукти:

- 3 големи яйца
- 150 гр захар
- 80 мл прясно изцеден лимонов сок
- 4 суп. л. (56 гр) меко масло 
- 1 куп. л. настъргана лимонова кора

Приготвяне:

В купа (най-добре метална) на водна баня смесваме яйцата, захарта и лимоновия сок и разбъркваме добре. Бъркаме непрекъснато, докато сместа започне да се сгъстява (ще отнеме около 10 минути). Махаме от огъня и разбъркваме с телена бъркалка, за да се избегнат евентуални топчета. Добавяме маслото и бъркаме, докато се разтопи в горещата смес. Накрая добавяме лимоновата кора, разбъркваме и оставяме да се охлади. Изстинало, пресипваме в бурканчета и съхраняваме в хладилник.

Източник: Joy of baking