Не бих желала отново да ви досаждам с любовта си към италианската кухня, по-специално към всички видове паста. Затова днес няма да има дълго интро. Обичам да я готвя, защото освен, че е вкусна, дава възможност за много импровизации. Днес ви предлагам вариант за приготвяне на фусили. Надявам се да ви допадне.:-))
Ich bin mir fast sicher, dass ich euch alle mit meiner Vorliebe für die italienische Küche und vor allem für alle Arten von Pasta schon genug gelangweilt habe. Deshalb gibt es heute auch kein allzu langes Intro. Pasta koche ich besonders gern, weil sie nicht nur lecker schmeckt, sondern uns auch die Möglichkeit bietet, viel zu improvisieren. Heute präsentiere ich euch eine Variante der Zubereitung von Fussili. Ich hoffe, dass euch das Rezept gefällt.:-)))
Продукти (за 4 порции):
- 250 гр филе от сьомга (почистено от кожата)
- 1 пакет фусили
- 1 глава лук
- 2-3 скилидки чесън
- 2-3 суп. л. зехтин
- 1 суп. л. масло
- 1 малко пакетче (200 мл) сметана за готвене
- сол и черен пипер на вкус
- див лук (опция)
- настърган пармезан за поръсване
Zutaten (für 4 Portionen):
- 250 gr Lachsfilet
- 1 Packung Fussili
- 1 Zwiebel
- 2-3 Knoblauchzehen
- 2-3 EL Olivenöl
- 1 EL Butter
- 200 ml Sahne zum Kochen
- Salz und Pfeffer zum Abschmecken
- fein gehackten Schnittlauch (optional)
- geriebenen Parmesankäse
Приготвяне:
Сваряваме фусилите според указанията на опаковката. Почистеното от кожата, измито и подсушено с кухненска хартия филе от сьомга нарязваме на кубчета. В тиган загряваме маслото и в него запържваме за 2-3 минути кубчетата филе, разбърквайки ги много внимателно. Оставяме тигана настрана и в друг тиган или касерола загряваме зехтина. Сотираме фино нарязаните лук и чесън, разбърквайки ги от време на време. Добавяме сметаната и разбъркваме, след това добавяме кубчетата сьомга, подправяме със сол и черен пипер на вкус, поръсваме със ситно нарязан див лук, разбъркваме един-два пъти внимателно и махаме тигана от огъня. При поднасяне в чиниите разпределяме от сварените ал денте фусили, отгоре по 1-3 суп. л. от сьомгата със сметана и поръсваме с настърган пармезан.
Zubereitung:
Die Fussili nach Packungsanweisung kochen. Das geputzte, gewaschene und mit Küchenpapier getrocknete Lachsfilet in kleine Würfel schneiden. In einer Pfanne die Butter zerlassen und darin für 2-3 Minuten die Lachswürfel kurz sottieren und ganz vorsichtig wenden und umrühren. Die Pfanne beiseite stellen und in einer anderen Pfanne das Olivenöl erhitzen. Die feingeschnittene Zwiebel und den Knoblauch darin andünsten. Die Sahne dazugeben und umrühren, danach die Lachswürfel dazugeben, mit Salz und Pfeffer abschmecken, mit dem feingehackten Schnittlauch bestreuen, ein-zwei Mal vorsichtig umrühren und von der Platte nehmen. Beim Auftragen die al dente gekochten Fussili verteilen, darauf 2-3 EL der Lachs-Sahne-Würfel geben und mit geriebenem Parmesankäse bestreuen.
Ich bin mir fast sicher, dass ich euch alle mit meiner Vorliebe für die italienische Küche und vor allem für alle Arten von Pasta schon genug gelangweilt habe. Deshalb gibt es heute auch kein allzu langes Intro. Pasta koche ich besonders gern, weil sie nicht nur lecker schmeckt, sondern uns auch die Möglichkeit bietet, viel zu improvisieren. Heute präsentiere ich euch eine Variante der Zubereitung von Fussili. Ich hoffe, dass euch das Rezept gefällt.:-)))
Продукти (за 4 порции):
- 250 гр филе от сьомга (почистено от кожата)
- 1 пакет фусили
- 1 глава лук
- 2-3 скилидки чесън
- 2-3 суп. л. зехтин
- 1 суп. л. масло
- 1 малко пакетче (200 мл) сметана за готвене
- сол и черен пипер на вкус
- див лук (опция)
- настърган пармезан за поръсване
Zutaten (für 4 Portionen):
- 250 gr Lachsfilet
- 1 Packung Fussili
- 1 Zwiebel
- 2-3 Knoblauchzehen
- 2-3 EL Olivenöl
- 1 EL Butter
- 200 ml Sahne zum Kochen
- Salz und Pfeffer zum Abschmecken
- fein gehackten Schnittlauch (optional)
- geriebenen Parmesankäse
Приготвяне:
Сваряваме фусилите според указанията на опаковката. Почистеното от кожата, измито и подсушено с кухненска хартия филе от сьомга нарязваме на кубчета. В тиган загряваме маслото и в него запържваме за 2-3 минути кубчетата филе, разбърквайки ги много внимателно. Оставяме тигана настрана и в друг тиган или касерола загряваме зехтина. Сотираме фино нарязаните лук и чесън, разбърквайки ги от време на време. Добавяме сметаната и разбъркваме, след това добавяме кубчетата сьомга, подправяме със сол и черен пипер на вкус, поръсваме със ситно нарязан див лук, разбъркваме един-два пъти внимателно и махаме тигана от огъня. При поднасяне в чиниите разпределяме от сварените ал денте фусили, отгоре по 1-3 суп. л. от сьомгата със сметана и поръсваме с настърган пармезан.
Zubereitung:
Die Fussili nach Packungsanweisung kochen. Das geputzte, gewaschene und mit Küchenpapier getrocknete Lachsfilet in kleine Würfel schneiden. In einer Pfanne die Butter zerlassen und darin für 2-3 Minuten die Lachswürfel kurz sottieren und ganz vorsichtig wenden und umrühren. Die Pfanne beiseite stellen und in einer anderen Pfanne das Olivenöl erhitzen. Die feingeschnittene Zwiebel und den Knoblauch darin andünsten. Die Sahne dazugeben und umrühren, danach die Lachswürfel dazugeben, mit Salz und Pfeffer abschmecken, mit dem feingehackten Schnittlauch bestreuen, ein-zwei Mal vorsichtig umrühren und von der Platte nehmen. Beim Auftragen die al dente gekochten Fussili verteilen, darauf 2-3 EL der Lachs-Sahne-Würfel geben und mit geriebenem Parmesankäse bestreuen.
Определено ми допадна, Мони! Наистина има прекрасни рецепти с паста , а и импровизациите са толкова много. Тази рецепта със сигурност е от вкусните! Особенно приготвена от теб! Прегръщам те, Мони и ти пожелавам приятен следобед!
ОтговорИзтриванеПастата ме привлече веднага,обичам я !Твоя вариант много ми допадна! Комбинацията със сьомга, превръща ястието в истинско изкушение!
ОтговорИзтриванеПриятен следобед!
Поздрави!
Fusilli! I love it.
ОтговорИзтриванеMoni, I speak a little too but we can understand......
Kisses
Oh, das hört sich aber verdammt lecker an :) Da bekommt man ja glatt Hunger.
ОтговорИзтриванеIch arbeite seit einigen Jahren in einem Pflegeheim in der Küche. Ich glaube dieses Gericht werde ich mal nachkochen für meine Bewohner. Zum Glück haben sind wir eher eine kleine Einrichtung, sodass man da auch mal ausgefallenere gerichte kochen kann :)
Insgesamt mag ich diese Seite sehr und werde bestimmt noch öfter hier vorbeischauen! Schön :)
Напоследък много сьомга се приготвя-аз така и не съм опитвала.Изглежда вкусна комбитнация,Мони.
ОтговорИзтриванеПриятен ден!
What a delight, Moni!
ОтговорИзтриванеI love Salmon and his recipe is divine!
Kiss
Мони, напълно споделям любовта ти към пастата, мога само нея да си хапвам. Сигурна съм, че страшно вкусна със сьомгата.
ОтговорИзтриванеХубава и приятна вечер!
Много вкусно и красиво, Мони! Прегръдки! :)
ОтговорИзтриванеМони, чудесна комбинация :)
ОтговорИзтриванеИ много добре поднесена!
Прегръдки, миличка!
Moni, un plato muy bueno y con salmón. ¡¡¡que rico!!!
ОтговорИзтриванеsounds delicious!! i love pasta with salmon and cream sauce :)
ОтговорИзтриванеDelicious combination. A mouthwatering dish. Love it!
ОтговорИзтриванеДнес май всички сте се наговорили за паста;) Аз обаче нямам нищо против и сега след като хапнах по другите блогове, ще боцна и от твоята;)
ОтговорИзтриванеСъс сьомга не бях яла още;)
Хубава вечер и лека нощ!
Qué rico, Moni. Me encanta la pasta y el salmón le da un toque muy bueno.
ОтговорИзтриванеBesos
Мони, май тия дни си решила да готвиш точно според моя вкус :-)! Обожавам паста със сьомга и сметана, и въобще всякаква паста и всякаква сьомга :-)! Изглежда много много вкусно!
ОтговорИзтриванеПоздрави
Любов и любовта сьомга за ПАСТА вашето лого CUE е вкусна.
ОтговорИзтриване5 звезди.
Целувки
looking great n iam sure i tastes best
ОтговорИзтриванеЛюбими продукти в прекрасно съчетание -
ОтговорИзтриванечудесна рецепта,Мони!
А днес и
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!
Сърдечни пожелания за здраве и късмет, много щастие и сбъднати мечти, Диана
Da italiana ti faccio i miei complimenti per questo piatto di pasta! Veramente brava!!!! E noi siamo scarsi di complimenti quando si tratta di pasta preparata fuori dall'Italia!!!
ОтговорИзтриванеСтрахотна публикация. Продължавай в този дух.
ОтговорИзтриване