Продукти:
- 400-500 г свински черен дроб
- 2 средноголеми глави лук
- 2-3 скилидки чесън
- 200 мл сметана за готвене
- 6 суп. л олио
- 100 мл прясно мляко
- 1 ч. л. горчица
- 1 суп. л. брашно
- 2-3 стръка магданоз
- сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Измиваме добре дроба, почистваме го от всякакви ципи и го нарязваме на не много големи парчета. След това го заливаме с прясното мляко и го оставяме за 30 мин. Лукът нарязваме на ситно и го сотираме в загрятото олио, докато добие златист цвят. След това добавяме отцедения дроб при лука и го задушаваме за 5-10 минути. В купичка смесваме сметаната, горчицата и брашното, докато се хомогенизират. Почистеният чесън пюрираме, а магданозът нарязваме на ситно (част от него може да се отдели за украса при гарнирането). Изливаме сметанената смес към дроба, посоляваме на вкус и разбъркваме внимателно. След малко добавяме пюрирания чесън и магданоза. Задушаваме за още 5-6 минути.
Zutaten:
- 400-500 g Schweineleber
- 2 mittelgroße Zwiebeln
- 2-3 Knoblauchzehen
- 200 мл Sahne
- 6 EL Sonnenblumenöl
- 100 ml Milch
- 1 TL Senf
- 1 EL Mehl
- 1 EL gehackte Petersilie
- Salz und Pfeffer zum Abschmecken
Zubereitung:
Die Schweineleber waschen, putzen und in mittelgroße Stücke schneiden. Die Milch darauf gießen und etwa 30 Minuten beiseite stellen. Die Zwiebel klein schneiden und im erhitzten Öl goldbraun anbraten. Danach die Leberstückchen dazugeben und etwa 5-10 Minuten lang andünsten. In einer kleinen Schüssel die Sahne, den Senf und das Mehl gut verrühren. Den Knoblauch pürieren und die Petersilie fein hacken. Die Sahnemischung zur Leber dazugeben, mit Salz und Pfeffer abschmecken und vorsichtig umrühren. Zum Schluß den Knoblauch und die Petersilie dazugeben und noch etwa 5-6 Minuten lang andünsten.
- 400-500 г свински черен дроб
- 2 средноголеми глави лук
- 2-3 скилидки чесън
- 200 мл сметана за готвене
- 6 суп. л олио
- 100 мл прясно мляко
- 1 ч. л. горчица
- 1 суп. л. брашно
- 2-3 стръка магданоз
- сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Измиваме добре дроба, почистваме го от всякакви ципи и го нарязваме на не много големи парчета. След това го заливаме с прясното мляко и го оставяме за 30 мин. Лукът нарязваме на ситно и го сотираме в загрятото олио, докато добие златист цвят. След това добавяме отцедения дроб при лука и го задушаваме за 5-10 минути. В купичка смесваме сметаната, горчицата и брашното, докато се хомогенизират. Почистеният чесън пюрираме, а магданозът нарязваме на ситно (част от него може да се отдели за украса при гарнирането). Изливаме сметанената смес към дроба, посоляваме на вкус и разбъркваме внимателно. След малко добавяме пюрирания чесън и магданоза. Задушаваме за още 5-6 минути.
Zutaten:
- 400-500 g Schweineleber
- 2 mittelgroße Zwiebeln
- 2-3 Knoblauchzehen
- 200 мл Sahne
- 6 EL Sonnenblumenöl
- 100 ml Milch
- 1 TL Senf
- 1 EL Mehl
- 1 EL gehackte Petersilie
- Salz und Pfeffer zum Abschmecken
Die Schweineleber waschen, putzen und in mittelgroße Stücke schneiden. Die Milch darauf gießen und etwa 30 Minuten beiseite stellen. Die Zwiebel klein schneiden und im erhitzten Öl goldbraun anbraten. Danach die Leberstückchen dazugeben und etwa 5-10 Minuten lang andünsten. In einer kleinen Schüssel die Sahne, den Senf und das Mehl gut verrühren. Den Knoblauch pürieren und die Petersilie fein hacken. Die Sahnemischung zur Leber dazugeben, mit Salz und Pfeffer abschmecken und vorsichtig umrühren. Zum Schluß den Knoblauch und die Petersilie dazugeben und noch etwa 5-6 Minuten lang andünsten.