Продукти:
- 2 яйца
- 1 ч. ч. захар
- 1 ванилия
- 1/3 ч. ч. олио
- 1/3 ч. ч. кисело мляко
- 1 1/4 ч. ч брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- щипка сол
Освен това:
- 10-12 сливи
- 4 суп. л. кафява захар
- 1 ч. л. канела
Zutaten:
- 2 Eier
- 1 Teetasse Zucker
- 1 TL Vanilleextrakt
- 1/3 Teetasse Sonnenblumenöl
- 1/3 Teetasse griechischer Joghurt
- 1 1/4 Teetasse Mehl
- 1 TL Backpulver
- 1 Prise Salz
Außerdem:
- 10-12 Pflaumen
- 4 EL brauner Zucker
- 1 TL Zimt
Приготвяне:
Измитите сливи се почистват от костилките и се нарязват на кубчета. Поръсват се с кафявата захар и канелата, разбъркват се и се оставят настрана. В купа се разбиват яйцата със захарта, добавят се ванилията, олиото, киселото мляко и всичко се бърка до хомогенизиране на сместа. Брашното се пресява с бакпулвера и щипката сол. Добавя се на части сухата към течната смес и се разбърква. Тавичката за печене (нека не е много голяма) се намазва добре с мазнина и се изсипва половината от тестото. Върху него се разпределя половината от плодовете. Следва останалата част от тестото и отгоре се разпределя и втората половина от плодовете. Печем в предварително загрята на 180 градуса С фурна за около 50-60 минути. След изпичане по желание може да се наръси с пудра захар.
Забележка: Рецептата е от juliasalbum, само че аз замених ябълките със сливи.
Zubereitung:
Die gewaschenen Pflaumen entsteinen und in Würfel schneiden, mit dem braunen Zucker und dem Zimt bestreuen und behutsam umrühren. In einer Schüssel Eier, Zucker und Vanilleextrakt mischen, gut umrühren, dazu das Öl, den Joghurt dazugeben und so lange umrühren, bis alles homogen geworden ist. Das Mehl mit dem Backpulver und dem Salz sieben und nach und dazugeben. Das Backblech (nicht so großes nehmen, z. B. 20 x 20 cm) gut einfetten und darauf die Hälfte vom Teig geben. Die Hälfte der Früchte darauf verteilen, dann den restlichen Teig darüber geben und zum Schluss die restlichen Früchte verteilen. In dem auf 180 Grd C vorgeheizten Ofen etwa 50ß60 Minuten lang backen. Nach Wunsch kann man den fertigen Kuchen mit Puderzucker bestreuen.
Bemerkung: Das Rezept stammt von juliasalbum, ich habe statt der Äpfel Pflaumen genommen.
- 2 яйца
- 1 ч. ч. захар
- 1 ванилия
- 1/3 ч. ч. олио
- 1/3 ч. ч. кисело мляко
- 1 1/4 ч. ч брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- щипка сол
Освен това:
- 10-12 сливи
- 4 суп. л. кафява захар
- 1 ч. л. канела
Zutaten:
- 2 Eier
- 1 Teetasse Zucker
- 1 TL Vanilleextrakt
- 1/3 Teetasse Sonnenblumenöl
- 1/3 Teetasse griechischer Joghurt
- 1 1/4 Teetasse Mehl
- 1 TL Backpulver
- 1 Prise Salz
Außerdem:
- 10-12 Pflaumen
- 4 EL brauner Zucker
- 1 TL Zimt
Измитите сливи се почистват от костилките и се нарязват на кубчета. Поръсват се с кафявата захар и канелата, разбъркват се и се оставят настрана. В купа се разбиват яйцата със захарта, добавят се ванилията, олиото, киселото мляко и всичко се бърка до хомогенизиране на сместа. Брашното се пресява с бакпулвера и щипката сол. Добавя се на части сухата към течната смес и се разбърква. Тавичката за печене (нека не е много голяма) се намазва добре с мазнина и се изсипва половината от тестото. Върху него се разпределя половината от плодовете. Следва останалата част от тестото и отгоре се разпределя и втората половина от плодовете. Печем в предварително загрята на 180 градуса С фурна за около 50-60 минути. След изпичане по желание може да се наръси с пудра захар.
Забележка: Рецептата е от juliasalbum, само че аз замених ябълките със сливи.
Zubereitung:
Die gewaschenen Pflaumen entsteinen und in Würfel schneiden, mit dem braunen Zucker und dem Zimt bestreuen und behutsam umrühren. In einer Schüssel Eier, Zucker und Vanilleextrakt mischen, gut umrühren, dazu das Öl, den Joghurt dazugeben und so lange umrühren, bis alles homogen geworden ist. Das Mehl mit dem Backpulver und dem Salz sieben und nach und dazugeben. Das Backblech (nicht so großes nehmen, z. B. 20 x 20 cm) gut einfetten und darauf die Hälfte vom Teig geben. Die Hälfte der Früchte darauf verteilen, dann den restlichen Teig darüber geben und zum Schluss die restlichen Früchte verteilen. In dem auf 180 Grd C vorgeheizten Ofen etwa 50ß60 Minuten lang backen. Nach Wunsch kann man den fertigen Kuchen mit Puderzucker bestreuen.
Bemerkung: Das Rezept stammt von juliasalbum, ich habe statt der Äpfel Pflaumen genommen.
Me ha encantado está de lujo rica textura,abrazos.
ОтговорИзтриванеMe alegro que te haya gustado. Es realmente una textura muy agradable. Muy rápido y fácil de hacer.:-))) Abrazos
ИзтриванеLiebe Moni,
ОтговорИзтриванеein ganz köstliches Rezept, herzlichen Dank dafür. Wir mögen Pflaumen und so einfach wunderbar.
Liebe Grüße und einen guten Wochenstart.
Ingrid
Huhu liebe Inge, Pflaumen mögen wir alle auch besonders gern, deshalb habe ich sie auch statt der Äpfel genommen. Der Kuchen ist sehr lecker geworden, er macht sich leicht und schnell. Hoffentlich schmeckt er euch genauso gut.:-))
ИзтриванеLiebe Grüße und eine wunderschöne Woche wünsch ich Dir auch!
Мони,превъзходнен е и толкова пухкав е станал сладкишът ти!Вземам си парченце с охота!Прегръдка и хубава седмица!
ОтговорИзтриванеВкусен сладкиш,Мони...
ОтговорИзтриванеМила, Мони, изглежда вълшебно! Невероятно вкусен, а толкова лесен сладкиш! Прекрасна рецепта, прегръщам те!
ОтговорИзтриванеМони, прекрасен е! Много обичам сладкиши със сливи - леко киселия им вкус така прекрасно компенсира сладостта на тестото... Направо е неустоима тази твоя рецепта!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и много есенни усмивки от мен!!
Като една плодова възглавничка, в която човек да се потопи и да не иска да си тръгва. Чудесен е десертът, Мони, ще се почерпя, да знаеш! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
Ese pastel tiene una pinta estupenda, que bueno, besos
ОтговорИзтриванеSofía