Вече съм казвала, че обичам от време на време да похапвам постни ястия. Лошото е, че когато предложа такова нещо вкъщи, веднага следва въпроса: "А към него какво има?" Макар гъбите да засищат много, мръвката си е друго нещо, нали. :-)) Това ястие не е никак сложно, става сравнително бързо . Сигурна съм, че всички го приготвяте вкъщи, така че просто ви го припомням. Простичките неща са най-вкусни.
Ich habe schon mehrmals erwähnt, dass ich sehr gerne fleischlose Gerichte zubereite und auch selber verzehre. Leider folgt zu Hause immer, wenn ich so ein Essen auftrage, die Frage: "Und was gibt's dazu?" Obwohl Pilze schnell satt machen, ist Fleisch doch etwas Anderes, nicht wahr.:-))) Dieses Gericht ist gar nicht kompliziert und ist relativ schnell zuzubereiten. Ich bin sicher, dass ihr es alle zu Hause kocht, deshalb möchte ich es heute nur in Erinnerung rufen. Die einfachsten Sachen sind immer die leckersten.
Продукти:
- 400 г печурки (ако искате, сложете повече)
- 1 голяма глава лук
- 1 скилидка чесън
- 1 по-едър морков
- 1 ч. ч. ориз
- 3-4 суп. л. зехтин (или олио)
- сол и пипер на вкус
Zutaten:
- 400 g Champignons (wenn ihr wollt, nehmt mehr)
- 1 große Zwiebel
- 1 Knoblauchzehe
- 1 große Karotte
- 1 Teetasse Reis
- 3-4 EL Oliven- oder Sonnenblumenöl
- Salz und Pfeffer zum Abschmecken
Приготвяне:
Почистените и измити морков и лук нарязваме на малки кубчета, а чесъна на тънки филийки. В малка тенджера загряваме мазнината и в нея сотираме за около 5 минути зеленчуците. Към тях добавяме нарязаните на не много малки парчета гъби и при непрекъснато разбъркване сотираме за още 3-4 минути. Към задушените гъби добавяме измития ориз и разбъркваме непрекъснато. Преди да дръпнем от огъня, подправяме със сол и пипер на вкус.
Готовата смес изсипваме в тавичка и заливаме с 3 чаши топла вода. Печем в предварително загрята на 200 градуса С фурна, докато ориза напълно поеме водата.
Zubereitung:
Die geputzte und gewaschene Möhre sowie die Zwiebel in kleine Würfel und den Knoblauch in dünne Scheiben schneiden. In einem kleinen Topf das Öl erhitzen und darin für etwa 5 Minuten das Gemüse dünsten. Die in größere Stücke geschnittenen Champignons dazugeben und unter ständigem Rühren noch ewa 3-4 Minuten dünsten. Zu dem gedünsteten Gemüse den Reis dazugeben und umrühren. Bevor wir den Topf von der Kochplatte nehmen mit Salz und Pfeffer abschmecken.
Alles in eine feuerfeste Backform geben und 3 Tassen warmes Wasser darauf gießen. In dem auf 200 Grad C vorgeheizten Backofen so lange backen, bis der Reis das ganze Wasser aufgenommen hat.
Мони, много апетитно изглежда! Добре че съм вечерял, иначе става опасно за монитора! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Миро
Благодаря ти, Миро, проста манджа, ама вкусна.:-)))
ИзтриванеАма и твоите предложения предизвикват обилно слюноотделяне.:-))))
Поздрави и на теб!
Hi Moni,
ОтговорИзтриванеdeine Pilze sehen super lecker aus.
LG von Inka
Hi Inka, vielen Dank, die haben auch so geschmeckt.:-)))
ИзтриванеLG
Много апетитно ястие си приготвила!Комбинацията от гъби с ориз е чудесна!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ,че ме подсети за тази вкусотийка!
Хубав нов ден!
Мире, благодаря ти! Аз обичам много ориз и затова го комбинирам с различни други неща. Така с гъби ми е най-любим.:-)))
ИзтриванеРадвам се за подсещането!:-)))
Уютен четвъртък и още по-прекрасен петък!
Поздрави!
Very nice dish!
ОтговорИзтриванеThank you Marina!:-))))
ИзтриванеMoni me encanta es muy sabroso una exquisitéz,abrazos y abrazos.
ОтговорИзтриванеMuchas gracias Rosita, este plato es muy simple, fácil y rápido de preparar pero muy sabroso. abrazos
ИзтриванеМони, толкова слънчеви снимки в топли цветове си направила!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, миличка, грейна ми на душата!
Топли прегръдки и хубав ден!
Данинка, така ме стоплиха милите ти думи!!!!:-)))) Благодаря ти от сърце!
ИзтриванеНе обичам да правя вечер снимки, защото осветлението вкъщи не е достатъчно и не ми харесва как стават.
Много и сърдечни прегръдки от мен и усмихната и уютна вечер!:-)))
MONI ...que rico se ve este arroz con champiñones besos MARIMI
ОтговорИзтриванеGracias de todo corazón, por lo que el arroz es delicioso, preparado con champiñones. Abrazos y besos
ИзтриванеМони, отново е много вкусно при теб! У дома ме питат къде е каймата в постните сърми :)!
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Мариянче, благодаря ти! Разсмя ме от сърце с постните сърми. :-))) Значи и ти си в същото положение!:-))))
ИзтриванеПрекрасна вечер от мен!
Мони, благодаря ти, че ни припомни! Откога не съм правила ориз с гъбки.... Захласната по нови рецепти, забравям за истински вкусните неща! Твоят е чудесен, снимките ти са толкова нежни, такава уют е при теб! Прегръщам те, Миличка! Хубав четвъртък!
ОтговорИзтриванеБонбонче, така е, при мен е същото, все в новите рецепти са ми очите, уж да изпробвам.:-))) А то обикновените рецепти и нещата от старите тефтери са си толкова вкусни.:-))) Благодаря ти за милите думи от сърце!!!!
ИзтриванеПрегръдки и от мен, миличка!!!
Хубава вечер!
Толкова много обичам гъбки. Вчера си купих, че в зеленчуковия до нас. Точно бяха докарали едни такива свежи и хубави и се чудя от вчера как да ги приготвя. Идеята ти идва точно навреме! Благодаря за вкусното предложение и хубав снежен ден!
ОтговорИзтриванеЕди, значи има телепатична връзка, знам, кога да публикувам, за да те подсетя.:-))) Радвам се, че съм ти била в помощ!:-)))
ИзтриванеБлагодаря ти!
Прекрасен ден и на теб!
Мечтая си за такъв ориз ,Мони ....! Чуден е ,а и аз бих го хапнала без да има нещо към него:))...стигат ми само гъбките ! Както казах и вчера ,напоследък все едни хубави и много вкусни ястия при теб :)!
ОтговорИзтриванеХубав ден мила и топла прегръдка за един снежен ден !
Ийв, благодаря ти, мила! :-)) Стоплиха ме думите ти!!! Аз също мога да хапвам такива ястия, ама съм малцинство.:-))) Радвам се, че ти допадат предложенията ми.
ИзтриванеБлагодаря ти сърдечно за милото отношение!
Топла прегръдка и пожелания за една уютна вечер!:-)))
Така е, Мони, простичките неща са най-хубави. Много апетитно изглеждат твоите гъбки с ориз. Иначе и в къщи като приготвя нещо постно ме питат, защо сервирам само гарнитурата! :)) Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Янче!:-))) Значи ставаме три в отбора с Мариянка.:-)))
ИзтриванеНе знаят тези мъже, колко вкусни могат да бъдат постните ястия.:-)))
Сърдечни поздрави и прекрасна вечер!:-))
Обожават такъв тип ястия,Мони -
ОтговорИзтриванемного вкусно и ароматно,апетитно и красиво поднесено.
Чудесна идея, благодаря,
поздрави и усмихнат ден, Диана
Дианка, благодаря ти, радвам се, че ни съвпадат вкусовете по отношение на постните ястия.:-)))
ИзтриванеБлагодаря ти за милите думи!
Сърдечни поздрави и уютна вечер!
ЪХХ ЪХХХ прелестно е оризчето.Снимките ти са фантазия и много уютни.
ОтговорИзтриванеПрегръщам те МОНИ!
Зиче, благодаря ти, много си мила!!!!:-))) Ти правиш всеки път такива вкусотийки, с които ни изкушаваш.:-)))
ИзтриванеПрегръщам те и аз, миличка!!!!
Ммммм,как ухае тук!
ОтговорИзтриванеМного вкусно и много любимо!
Моите хора обаче на тема гъби са непреклонни,та винаги се налага това да го готвя в два варианта,капризи :)!
Страхотна гозбичка,Мони!
Сърдечен поздрав и прегръдки,мила!
Еликсирче, нали, много е вкусно!:-))) Радвам се, че и на теб ти допада!
ИзтриванеАма те твоите хора много те измъчват, трябва да ги научиш, че и гъбите са вкусни, като любимите ни патладжани.:-)))))
То и аз като правя пълнени чушки, са в два варианта: едните с джоджен, другите без, та те разбирам прекрасно.:-))))
Благодаря ти за милите думи!!!!
Най-сърдечни поздрави и прегръдки, мила Еликсирче!!!
Моничка и ако това не е телепатия:)Това ни беше вечерята снощи:)
ОтговорИзтриванеМеди е голям фен на този ориз и никак не му търси месце:)
Сигурна съм, че е залепнал за монитора т.к. и той те следи с голям интерес:)
Прегръдки, мила Мони!
Левинка, слънчице, нали, вече и еднакви менюта приготвяме.:-))))
ИзтриванеЗавиждам ти благородно за Меди, дай го за малко за превъзпитание на домашните.:-))) хихи
Много му благодаря, имам си значи още един фен.:-)) Специално да го поздравиш!!
Прегръдки и на теб, Левинка и много хубава вечер ви желая!!!
Чудесно ястие, Мони! Едно от първите, които сама се опитах да приготвя, като малка. намерих рецептата в една готварска книга за мъже, подарена на баща ми... Реших, че ще се справя, нали е написана като за мъже, стана много ароматна и вкусна. Правя нейни вариации и до днес, обичам много вкуса и аромата на гъбите. Прегръдки! :)
ОтговорИзтриванеЕви, твоят първи опит е бил успешен, не искам и да си спомням за първия мой злополучен готварски опит с един миш-маш, който си отиде в кофата заедно с любимата тенджерка на мама.:-((((((
ИзтриванеТрябва да издиря тази готварска книга за мъже, така искам понякога да ме отменят......:-)))
Благодаря ти от сърце за милите думи!
Топли прегръдки и прекрасна вечер ти желая, мила Еви!:-))
Много бързо и лесно, да не говорим, че и много вкусно. Обичаме го всички у дома и често го приготвям. Дори най-малкия мъж вкъщи го обожава.
ОтговорИзтриванеТвоя е толкова бляскав от снимката, че човек може да огладнее дори и да е сит.
Прегръдки и усмихнат снежен ден!
Нинче, наистина, толкова е вкусна тази манджичка и бях убедена, че и с другите е така.:-)))
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти за оценката, толкова мили думи си ми написала!:-)))
Прегръдки и на теб и усмихната и уютна четвъртък-вечер!:-))
Haha
ОтговорИзтриванеdie Frage kenn ich auch : was gibts dazu? Hast du auch nur Männer zu Hause.
Liest sich lecker dein Rezept.Ich hab noch nie Reis gebacken.Gebraten schon.
LG
Martina
Hi, Martina!
ИзтриванеAlso kennst Du es aus eigener Erfahrung. Na ja, man kann's nicht allen Recht machen.
Gebratener Reis hat schon einen etwas anderen Geschmack, gebackener ist auch gesünder, schmeckt lecker, müsstest Du unbedingt probieren.
LG
Moni, чудесно ястие! У нас ориза е любим и го хапваме в комбинация с какво ли не.
ОтговорИзтриванеА въпросът защо съм сервирала само гарнитурата и кога ще дойде основното ястие, вече не ми се задава. Съпругът ми отдавна се научи, че простите неща са най-вкусни, че даже и взе да се оплаква от мазната австрийска кухня ;)...
Пожелавам ти един прекрасен ден утре и весели събота и неделя!
Благодоря ти, Вени! Аз лично много обичам ориз и си хапвам често.
ОтговорИзтриванеЗначи имало и различни мъже, завиждам благородно.:-)))
Австрийската кухня наистина си е мазничка.:-))
Сърдечни поздрави и пожелания за уютна вечер и спокойни почивни дни!