сряда, 11 май 2011 г.

Ванилени кравайчета



Продукти:

- 200 г масло
- 70 г захар
- 2 жълтъка
- 280 г брашно
- 1 щипка сол
- 50 г белени бадеми
- 50 г белени лешници
- За овалване:
- пудра захар
- ванилена захар


Приготвяне:

Смиламе бадемите и лешниците в блендер. Пресяваме брашното върху работния плот, върху него поръсваме смлените бадеми и лешници, щипката сол, захарта, маслото, нарязано на парченца и жълтъците, след което омесваме всички съставки до получаването на гладко тесто. Покриваме тестото с прозрачно фолио и го оставяме за 2 часа в хладилника. Загряваме фурната на 190 градуса С. Изваждаме охладеното тесто и от него приготвяме рулца, които режем на парчета. Изтъняваме ги като пръчици и ги оформяме на кравайчета. Подреждаме ги върху тава, застлана с ненамаслена пекарска хартия. Печем за 10 минути до златисто. Смесваме пудрата с ванилената захар и още топли овалваме изпечените кравайчета. Съхраняваме ги в кутия.




Източник: Weihnachtsbäckerei

Няма коментари:

Публикуване на коментар