сряда, 11 май 2011 г.

Зеленчуково-вълча салата

salata2.jpg
Продукти:

- 200 гр. сирене ементал
- 400 гр. шунка или лионска наденица
- 1 ябълка
- 1 краставица
- 3-4 репички
- 1 връзка пресен лук

За дресинга:

- 1 скилидка чесън
- 2 суп. л. оцет
- 1/2 ч. л. сол
- 1 ч. л. горчица
- щипка червен пипер
- 3 суп. л. зехтин

Приготвяне:

Всички продукти нарязваме на лентички, кръгчета, кубчета или на форми по желание. Смесваме оцета, солта, горчицата, червения пипер, пресованата скилидка чесън и поливаме върху салатата. Разбъркваме внимателно. Преди сервиране поръсваме всяка порция със ситно нарязан пресен лук.
salata3.jpg

Няма коментари:

Публикуване на коментар