понеделник, 7 ноември 2011 г.

Гостува ми .... Ирене / Zu Gast bei mir ... Irene

Тя живее на около 1700 км от София,  контактите ни се ограничават до виртуалното общуване с помощта на Интернет, но това не пречи да ни свързва добро и искрено приятелство. Тя е мила, отзивчива, страхотен кулинар и неуморен експериментатор. Блогът и изобилства от невероятно вкусни предложения, майстор е както на сладки, така и на солени вкусотии. 
Човек с голямо сърце и неподправено чувство за хумор, изключително добър и предан приятел, един от най-редовните ми читатели и посетители в блогчето, 
моля, позволете ми да ви представя днес


Ето какво ми написа тя в отговор на моята покана:

Мила Мони,
Твоята покана ме изненада, но и се зарадвах много и бях силно развълнувана
от доверието, което ми оказваш !
Благодаря ти от цялото си сърце, че имам възможността да бъда твой гост,
благодаря за коментарите, които най-редовно и усърдно пишеш и които
всеки път много ме радват,
както и за вкусните рецепти, с които ни изненадваш отново и отново!!
За гостуването си се спрях на рецептата
"Запечени смокини върху канапе от тученица" 
и се надявам да ти допадне!
Запечени смокини върху канапе от тученица

Продукти (за 2 порции):
2 смокини
2 ч. л. козе сирене
2 слайса бекон
тученица
балсамико от нар
зехтин
сол и пипер за овкусяване
2 суп. л. зърна от нар

Приготвяне :
Измитите смокини подсушаваме с кухненска хартия, отрязваме
точно под дръжката, с малка лъжичка издълбаваме малко от вътрешността 
на смокините, пълним с козето сирене и 
увиваме всяка смокиня с бекон. 
Запичаме във фурната за 10 минути
на 200 градуса С (с вентилатор).  
Тученицата почистваме, измиваме и попиваме добре от водата,
разпределяме върху две чинии
и поставяме по една смокиня.
За винегрета смесваме балсамикото от нар със зехтина,
поръсваме със сол и пипер и разбъркваме.
Поръсваме с готовия винегрет и декорираме
със зрънцата от нар. 
 
 
 
Sie wohnt etwa 1700 km von Sofia entfernt, unsere Kontakte sind dank Internet möglich, aber trotzdem verbindet uns eine nette und aufrichtige Freundschaft. Sie ist lieb, zuvorkommend, ein ausgezeichneter Gourmet und stets experimentierfreudig. Ihr Blog ist voll  unglaublich leckerer Rezepte, sie kreiert genauso geschickt 
Salziges und Süsses. 
Ein Mensch mit einem grossen Herzen und unvergleichlichem Sinn für Humor, ein ausserordentlich zuverlässiger und treuer Freund, eine der treuesten Leserinnen und Besucher meines Blogs, 
nun möchte ich allen meinen heutigen Gast vorstellen

Irene war so lieb und nett und hat mir Folgendes geschrieben:
Liebe Moni,
Deine Einladung kam total überraschend für mich, aber ich freute mich
 und war sehr gerührt über Dein Vertrauen!
Ich danke Dir ganz herzlich, dass ich bei Dir zu Gast sein darf,
auch für die vielen lieben Kommentare, die Du fleißig bei mir hinterlässt,
worüber ich mich immer sehr freue
und natürlich auch für die  leckeren Rezepte,
mit denen Du uns immer wieder aufs neue überraschst !!
Ich habe mich für
"Überbackene Feigen auf Feldsalat" entschieden
ich hoffe, dass es Dir gefällt!!


Überbackene Feigen auf Feldsalat

Zutaten für 2 Portionen

2 Feigen
2 gehäufte TL Ziegenfrischkäse
2 Scheiben Bacon
etwas Feldsalat
Granatapfel-Balsam
Olivenöl
Salz und Pfeffer
2 EL Granatapfelkerne


Zubereitung :

Die Feigen waschen, trocken tupfen, kurz unter dem Stiel abschneiden,
mit einem kleinen Löffel etwas Fruchtfleisch aus der Feige entnehmen, 
mit dem Ziegenfrischkäse füllen,
Feigen mit  je 1 Scheibe Bacon umwickeln,
10 Minuten bei 200 ° Umluft garen.

Feldsalat gründlich putzen, waschen und trocknen schleudern,
auf 2 Teller verteilen,
je 1 Feige darauf setzen,
für die Vinaigrette den Granatapfel-Balsam mit dem Olivenöl, Salz und Pfeffer verrühren 
und darüber träufeln,
mit Granatapfelkernen bestreuen. 
Мила Ирене, благодаря сърдечно, че се отзова на поканата ми  и 
ми гостуваш с тази невероятна вкусотия! Благодаря ти също така 
за приятелството и от своя страна за това, че не пропускаш моя
публикация и оставяш такива мили коментари, които сгряват сърцето ми!:-))
Liebe Irene, ich danke Dir von ganzem Herzen, 
dass Du meine Einladung angenommen hast und mich
mit diesem ausserordentlich leckeren Rezept überrascht hast!:-))
Danken möchte ich Dir auch für die Freundschaft und auch 
meinerseits dafür, dass Du meine Posts stets verfolgst und
Du mir immer sehr liebe Kommis hinterlässt!:-))

29 коментара:

  1. Интересно и вкусно предложение на гостенката ти, Мони! Поздравления и за двете :)

    П.П. Снимките са много отварящи апетита :)))

    ОтговорИзтриване
  2. Инче, наистина е интересно и много вкусно предложението и, а снимките на всички неща, които прави, винаги отварят апетита!:-)))
    Прегръдки, мила, и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Имаш чудесна гостенка, Мони!
    Макар и за кратко, успях да разгледам блога й - страхотни рецепти и идеи. Адмирации, Ирене!
    Благодаря за представянето и тази възможност.
    Поздрави и двете ви, Диана

    ОтговорИзтриване
  4. Дианка, наистина има уникални неща в блога й.:-)))
    Радвам се, че гостуването й ти е допаднало!:-)
    Сърдечни поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. Gracias, sao33, por tu comentario amable! Mi visitante realmente es un experto preparó un delicioso y la presentación y el nivel.
    Buona semana!
    Besos

    ОтговорИзтриване
  6. Мони, мила, поздравявам те и теб и гостенката ти! Прекрасно представяне на това изискано ястие! Не знаех, че това е Тученица, аз съм я срещала в микс от салати, наистина не знаех - интересно име. Виждам и включен нар в рецептата, което е прекрасно през този сезон.
    Чудесна и вкусна седмица и на двете ви!

    ОтговорИзтриване
  7. Прекрасна гостенка имаш, Мони!
    Рецептата е точно по мой вкус, а блога й е много интересно място.
    Поздрави и за двете!

    ОтговорИзтриване
  8. Пак си уцелила десятката с гост....Много апетитна рецепта и снимките също са чудесни.
    Поздрави и прегръдки за двете!

    ОтговорИзтриване
  9. Много интересно !Поздравления за избора ти на гост отново!Сега веднага от тук ще и отида на гости :)
    Целувки!

    ОтговорИзтриване
  10. Мони,
    вече знаеш че съм фен на Ирене!
    Дори получих от нея много сърдечен коментар /дали и ти нямаш заслуга за това/ за нейният бриош, изпълнен от мен.
    Не съм на "ти" с немския, но чичко Гугъл ми помогна, макар и на моменти да звучеше като "една гаща плява"
    И днешната рецепта е чудесна!
    Специални поздрави и за двете!

    ОтговорИзтриване
  11. Чудесно гостуване се е получило, Моничка!
    Рецептата ме впечатли и заинтригова!Ще се пробва няма как:)!
    Поздравления и за двечките!

    Прегръдки,Моничка!

    ОтговорИзтриване
  12. Candy, благодаря ти за милите думи! Ирене се е справила перфектно и ни представя голяма вкусотия. А относно тученицата, дълго време на български Feldsalat се е превеждал като фелд салата (Feld - поле). От известно време се използва това име, сравнително отскоро е, затова може да не ти е познато. А зрънцата от нар наистина довършват цялостната картинка.:-))
    Прекрасна и вкусна седмица и на теб!:-))

    ОтговорИзтриване
  13. Лети, мила, благодаря ти! Блогът й наистина е едно прекрасно място, където всеки може да си хареса безброй рецепти.:-))
    Хубава вечер и усмихната нова седмица!:-))

    ОтговорИзтриване
  14. Нали, Зиче, точно в целта!:-))) Цялото представяне на Ирене е на ниво!
    Прегръдки и на теб, мила!

    ОтговорИзтриване
  15. Благодаря ти, Нели! Има какво да си хареса човек в блога й.:-))
    Целувки и на теб!

    ОтговорИзтриване
  16. Дани, знам, миличка, че си й фен и много се радвам.:-)) Ти си ги заслужаваш сърдечните коментари и без мен. Бриошът ти наистина беше трепач!! А за чичко Гугъл как превежда, знам, умирам си от смях, като чета, какво излиза. Но знаеш, че ако имаш нужда от помощ при превода, ще се отзова тутакси.:-))
    Прегръдки, миличка и чудесна и уютна вечер!

    ОтговорИзтриване
  17. Левинка, слънце, благодаря ти миличка!:-)) Трябва да се пробва задължително тази вкусотия, изглежда невероятно.:-))
    Прегръдки, Левинка и прекрасна вечер от мен!

    ОтговорИзтриване
  18. Liebe Moni,

    ich war den ganzen Tag mit eine liebe Freundin unterwegs, es war einfach nur schön.
    Jetzt komme ich nach Hause, natürlich musste ich gleich nachsehen ob sich was in meinem Blog getan hat, dann eine RIESEN GROßEN ÜBERRASCHUNG wartete da auf mich!!!!!
    Ich weißt gar nicht was ich sagen soll, soviel Lob habe ich gar nicht verdient, ABER ich freue mich riesig darüber und bin sehr gerührt!!!
    Herzlichen Dank, liebe Moni, es ist mir eine Ehre bei Dir Gast sein zu dürfen und eine sehr schöne Idee von Dir.
    Nochmal ein dickes DANKESCHÖN für Deine herzliche Gastfreundschaft.

    Gaaaanz liebe Grüße und einen festen Knuddler
    Irène

    ОтговорИзтриване
  19. Huhu liebe Moni,

    ich nochmal, habe gerade mit Hilfe von Google die Kommentare gelesen, ich bedanke mich auch ganz herzlich bei Deinen Leser für die vielen Komplimente und Grüße. Ich habe mich sehr darüber gefreut und grüße alle ganz lieb zurück ;o))

    Irène
    PS. Liebe Moni, vielleicht ist es besser wenn Du das übersetzt, wer weiß was Tante Google daraus macht ;o))

    ОтговорИзтриване
  20. Мони, поздравления за теб и гостенката ти! Рецептата е страхотна!

    ОтговорИзтриване
  21. Liebe Irene, es sollte auch eine Überraschung sein.:-)) Das Schönste an einer Überraschung ist, wenn man die Freude des anderen spürt, dann ist es sie wirklich gelungen. Das Lob hast Du dich wirklich verdient, weil alles, was ich im Post geschrieben habe, voll und ganz der Wahrheit entspricht!:-))
    Sehr lieb von Dir, dass Dir die Idee auch gefallen hat. Mir war es eine Ehre und ein wahres Vergnügen, Dich heute als Gast auf meinem Blog zu haben!
    Ganz, ganz liebe Grüße und einen ebenfalls großen Knuddler auch an Dich liebe Irene!
    Und nochmals: DANKE FÜR ALLES!:-)))

    ОтговорИзтриване
  22. Ich warte nur noch alle Kommentare ab, dann werde ich auch Deine Worte auf Bulgarisch übersetzen. Ich weiß selber, was Tante Google macht.:-))
    Allen hat Dein Rezept sehr, sehr gut gefallen und finden auch die Fotos und alles perfekt. :-)))
    Wenn Du das Rezept auch bei Dir veröffentlichen wirst, kann ich alle Kommis übersetzen, damit Du sie im Post veröffentlichen kannst.:-)))
    Nochmals liebe Grüße und einen schönen Abend!

    ОтговорИзтриване
  23. Зори, благодаря ти! Рецептата наистина е страхотна!:-)))
    Прекрасна вечер!

    ОтговорИзтриване
  24. Мони,гостенката ти се е представила страхотно с това великолепно предложение!Много ми допада,а и от опит знам,че е невероятно вкусна комбинацията на козе сиренце със смокини.
    Наистина личи старание за нещо интересно,с което да те зарадва!

    Сърдечен поздрав и за двете ви!

    ОтговорИзтриване
  25. Мони, гостенката ти Ирене е представила рецепта,за която обикновенно казвам, да ядеш и да плачеш! Снимките наслада за окото и мъка за небцето ми ...засега. Ще се пробва обезателно. Благодаря и на двете Ви за споделеното!

    ОтговорИзтриване
  26. Много апетитна рецепта! Поздравления за Ирене и за теб, Мони!

    ОтговорИзтриване
  27. Мони, много интересна гостенка и срахотна рецепта! Много ми беше драго да се запозная с Ирене и да посетя нйното виртуално кътче :) Благодаря и прегръдки и за двечките и хубава седмица :)

    ОтговорИзтриване
  28. Gracias por visitar mi blog y por haberte incorporado a mi lista de seguidores.
    Ahora viendo el tuyo, me parece muy interesante, así que cuenta con un visitante más.

    ОтговорИзтриване