вторник, 10 май 2011 г.

Праз с яйца и извара

praz_jajca_izvara2.jpg

Продукти:

- 6 стръка праз (среднодебели)
- 4-5 суп. л. зехтин
- 500 г безсолна извара
- 5 яйца
- сол, пипер на вкус
- магданоз

Приготвяне:

Празът се нарязва на не много едри парчета. Задушава се в мазнината, докато омекне добре, за да не остане жилав. След като се е задушил праза, добавяме изварата, разбъркваме добре и задушаваме, докато се поизпари водата (изварата пуска течност). Бъркаме често, за да не загори. След като е поизвряла водата, добавяме разбитите предварително яйца и объркваме няколко пъти. Сега вече подправяме със сол и пипер на вкус и малко след това сваляме от огъня. Не оставяйте прекалено дълго. Може да се поръси със ситно нарязан магданоз. Подходящо е като постно ястие, но и като гарнитура (поднасяла съм го към риба, руло "Стефани", кюфтета и др.)

2 коментара: