сряда, 11 май 2011 г.

Катино мезе (с пилешко месо и мои "подобрения")

katino_meze_pile6ko2.jpg

Продукти:

- 500 гр пилешко месо
- 2 не много големи глави лук
- 2 скилидки чесън
- 250 гр пресни гъби
- 4-5 кисели краставички
- 1-2 суп. л. масло
- 3-4 суп. л. олио
- 1/2 връзка магданоз
- 1 малко бурканче лютеница
- черен пипер
- сол

Приготвяне:

Измиваме месото и го нарязваме на кубчета като за кебап. Задушаваме го в сгорещеното олио. Когато побелее, добавяме нарязаните на дребно лук и чесън и задушаваме, докато лука стане прозрачен. Заливаме с гореща вода, колкото да покрие продуктите. Оставяме да се задушава под капак, на тих огън за около 30-40 минути. В разтопеното масло запържваме за 4-5 минути измитите и ситно нарязани гъби. Прибавяме гъбите към месото, разбъркваме и оставяме за още десетина минути на огъня. След омекването им добавяме нарязаните краставички, разбъркваме внимателно и оставяме 3-4 минутки на огъня. На края добавяме лютеницата, разбъркваме и варим още 5 минути. Поръсваме с черен пипер и ако е необходимо, посоляваме. Поръсваме със ситно нарязан магданоз.
* За гарнитура можем да поднесем ориз, картофено пюре или пържени картофи.

katino_meze_pile6ko.jpg


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар