понеделник, 7 май 2012 г.

Агнешко бутче, шпиковано с чесън и розмарин / Roast Lamb with Garlic and Rosemary / Lammbraten mit Knoblauch und Rosmarin gespickt


Продукти:

- 1  агнешко бутче
- 1 връзка пресен чесън
- пресен розмарин
- сол
- черен пипер
- горчица
- масло (1-2 суп. л)
- 1 чаша бяло вино (200 мл)
- 1 чаша вода (200 мл)

Приготвяне:

Измиваме и подсушаваме добре бутчето и го поръсваме  със сол и черен пипер. Пресния чесън почистваме, измиваме и нарязваме на парчета с големина 1 см. С остър нож правим разрези по двете страни на бутчето. Розмарина накъсваме на по-малки парчета. Във всеки разрез поставяме по едно парче пресен чесън и малко стръкче от розмарина. Намазваме шпикованото бутче първо с горчица, а след това с масло. Поставяме в тавичка, поливаме с водата и виното и печем на 200 градуса С до готовност. По време на печенето поливаме периодично с течността. Сервираме с гарнитура по желание.

Zutaten:


- 1  Lammkeule
- 1 Bund Frühlingsknoblauch (grünen Knoblauch)
- frischen Rosmarin
- Salz
- Pfeffer
- Senf
- Butter (1-2 EL)
- 1 Glas Weißwein (200 ml)
- 1 Glas Wasser (200ml)

Zubereitung:


Lammkeule waschen, trockentupfen, mit Salz, Pfeffer bestreuen. Den Frühlingsknoblauch putzen, waschen und in 1 cm große Stücke schneiden. Mit einem scharfen Messer die Keule mehrmals einschneiden.  Das  Fleisch mit  Knoblauch- und Rosmarinstückchen spicken. Die gespickte Lammkeule zuerst mit dem Senf, danach mit der Butter bestreichen. In eine feuerfeste Backform geben, mit dem Wein und dem Wasser begießen und bei 200 Grad C garen. Während der Garzeit mit Wasser und Wein beträufeln. Dazu Beilage nach Wunsch auftragen.