Знам, че мнозина от вас ще кажат, че посред лято едва ли ни е много до шоколадови изделия. Хапваме повече плодове, зеленчуци, салати, от десертите за предпочитане, разбира се, е сладоледът. Така е, само че отдавна ми се искаше да направя хубав домашен шоколадов крем, който да се топи в устата, да е съвсем гладък, като течен шоколад. Ето какво забърках и си мисля, че резултатът си заслужава.:-)))
Продукти :
- 2 шоколада (при мен натурални)
- 200 мл сладкарска сметана
- 2 яйца
- 2 суп. л. коантрьо (или ром)
Приготвяне:
Шоколада начупваме на парчета и го разтопяваме на водна баня заедно с 3 суп. л. сметана. Разделяме яйцата. Жълтъците разбъркваме с ликьора и добавяме към разтопения шоколад, разбърквайки добре. Разбиваме белтъците на сняг и сметаната. Добавяме първо разбитата сметана, а след това белтъците, като се стараем да не бъркаме силно, за да остане пухкава сместа. Изсипваме в подходящи чаши (купички). Оставяме да се охлади добре. Можем да украсим с парченца портокал, фино настъргана портокалова кора, кокосови стърготини или разбита сметана.
Днес ви представям наградата, която получих от Жани.
С тази награда тя ме изненада и развълнува изключително много, защото е специална и лична. Благодаря ти, мила Жани, от цялото си сърце, за приятелството, топлите чувства и взаимните симпатии! Радвам се, че има такива сърдечни и отворени към останалите хора, както се и радвам, че бързо се приобщи към голямото блогърско семейство. :-))) С удоволствие и интерес посещавам блога ти!
Катя - Кокошарник
Лили - Lilly's Cakes
Маги - На масата у нас
Wafi - Wafi
Мария - Моята тетрадка с рецепти
Руми - Просто една щастлива жена
Вили Конова - Изненадите на Мери Попинз
Гисчо - Супичка - пътеводител на новака в кухнята
Илиян - Кулинарни страсти ... и (по)падения
Вили Конова - Изненадите на Мери Попинз
Гисчо - Супичка - пътеводител на новака в кухнята
Илиян - Кулинарни страсти ... и (по)падения
Ich weiss, dass jetzt die meisten von euch sagen werden, dass wir im Hochsommer kaum noch an Schokolade denken. Wir essen vor allem Оbst, Gemüse, Salatе, leichtere Speisen und als Dessert ziehen wir natürlich immer wieder eine große Portion Eis vor. Das stimmt natürlich, aber ich wollte schon lange eine leckere hausgemachte Schokoladencreme kreiern, die auf der Zunge zergeht, ganz fein, fast wie Nutella oder Mousse. Das habe ich heute gezaubert und muss gestehen, dass sich das Ergebnis wirklich lohnt. :-)))
Zutaten :
- 2 Tafeln Zartbitterschokolade
- 200 ml Schlagsahne
- 2 Eier
- 2 EL Cointreau (oder Rum)
Zubereitung:
Die Schokolade zerbröckeln und mit 3 Esslöffeln Sahne im heißen Wasserbad schmelzen lassen. Die Eier trennen: die Eiweiße steif schlagen und die Eigelbe mit dem Likoer verquirlen. Restliche Sahne steif schlagen. Zuerst die Sahne in die geschmolzene Schokolade rühren, bis eine cremige Masse entsteht. Danach den Eischnee unterheben und ganz behutsam umrühren. In Gläser füllen und wenigstens 1 Stunde kalt stellen. Verzieren könnte man die Creme mit Orangenfilets, Oragenzesten, Kokosraspeln oder Schlagsahne.
Heute präsentiere ich euch die Auszeichnung, die mir Jani freundlicherweise gewidmet hat.
Mit diesem Award hat sie mich so nett überrascht und wahrhaft zu Tränen gerührt, weil er ganz speziell und persönlich ist. Liebe Jani, ich danke dir von ganzem Herzen für die Freundschaft, die gegenseitige Sympathie! Es freut mich, dass es solche liebenswürdige und entgegenkommende Menschen gibt. Es freut mich, dass du dich ganz schnell der großen Blogger-Familie angeschlossen hast. :-))) Ich besuche deinen Blog stets mit großem Vergnügen und Interesse!
Катя - Кокошарник
Лили - Lilly's Cakes
Маги - На масата у нас
Wafi - Wafi
Мария - Моята тетрадка с рецепти
Руми - Просто една щастлива жена
Вили Конова - Изненадите на Мери Попинз
Гисчо - Супичка - пътеводител на новака в кухнята
Илиян - Кулинарни страсти ... и (по)падения
Вили Конова - Изненадите на Мери Попинз
Гисчо - Супичка - пътеводител на новака в кухнята
Илиян - Кулинарни страсти ... и (по)падения