вторник, 7 юни 2011 г.

Мус с ягоди



Днес няма да има дълги предисловия. Това просто е поредното предложение с ароматния плод.
Леко, ефирно, почти като сладолед, едно сладко ягодово изкушение, което се приготвя лесно, бързо, само трябва да се изчака да се охлади, за да можем да се насладим максимално на вкуса му.

Продукти:

- 400 г ягоди
- 1 опаковка рикота (250 г)
- 1 малка опаковка заквасена сметана
- 4 суп. л. прясно изцеден портокалов сок
- 2 суп. л. портокалов ликьор
- 6 суп. л . захар (ако не ви е достатъчно, може да добавите още)
- 1 пакетче ванилова захар

Приготвяне:

Измитите ягоди пюрираме в блендер. Смесваме портокаловия сок и портокаловия ликьор. Разбъркваме рикотата и към нея добавяме смесените сок и ликьор. Сметаната разбиваме със захарта и ваниловата захар. Към сметаната добавяме рикотата, разбъркваме. На края добавяме пюрираните ягоди и внимателно размесваме до хомогенизиране на сместа. Разпределяме в чашки или купички и декорираме по желание. Оставяме в хладилник да се охлади за минимум 40 минути.