сряда, 6 юли 2011 г.

Шоколадови кексчета с малини / Kleine Schokoladekuchen mit Himbeeren



Мисля, че днес няма нужда от дълго предисловие. Много от нас обичат шоколад, други пък летните червени плодове. Защо пък да не ги комбинираме? Какво ще получим? Удоволствие х 2. Какво ще ни е необходимо за това двойно удоволствие:



Продукти:

- 160 г масло (омекнало на стайна температура)
- 100 г захар
- 4 яйца
- 60 г какао
- 100 г брашно
- течен шоколад
- малини
- няколко капки ром (опция)



Приготвяне:

С миксер разбиваме маслото на пяна, добавяме захарта и едно по едно яйцата. Бъркаме до получаването на хубава гладка смес. Пресяваме брашното и какаото и ги добавяме на два пъти към маслената смес. Разбъркваме с шпатула до хомогенизиране на тестото. Накрая капваме няколко капки ром и разбъркваме още веднъж. Аз използвах 6 рамекина, които намаслих добре. На дъното на всеки рамекин поставяме по 1-2 суп. л от тестото, върху него слагаме по 1 суп. л. течен шоколад, а отгоре покриваме с останалото тесто, което разпределяме по равно. Върху сместа поставяме по няколко малини, които притискаме леко. Печем 12-15 минути на предварително загрята на 200 градуса С фурна. Проверяваме за готовност с дървено шишче.  




Heute gibt es keine lange Einleitung. Viele von uns mögen Schokolade abgöttisch, andere wiederum essen für ihr Leben gern Beerenfrüchte. Warum sollte man sie doch nicht kombinierеn? Was würde dabei herauskommen? Genuss mal 2. Was brauchen wir, damit unser Vergnügen vollständig wird:

Zutaten:

- 160 g weiche Butter
- 100 g Zucker
- 4 Eier
- 60 g Kakaopulver
- 100 g Mehl
- Nutella
- Himbeeren
- paar Tropfen Rum (nach Wunsch)



Zubereitung:

Die Butter mit dem Handrührgerät schaumig rühren, den Zucker und die Eier nach und nach dazugeben. Solange rühren, bis eine glatte Masse entsteht. Das Mehl und das Kakaopulver sieben und zur Buttermasse zugeben. Mit einer Kochspachtel solange vorsichtig umrühren, bis sich der Teig homogenisiert hat. Zum Schluss paar Rumtropfen dazu geben und nur noch einmal umrühren. 6 feuerfeste Schüsseln oder Ramequins bebuttern. In jede Schüssel 1-2 EL vom Teig geben, darauf einen EL Nutella und zum Schluß den Rest des Teiges auf die Nutella verteilen. Mit Himbeeren schmücken und leicht zum Teig anrücken. In dem auf 200 Grad C vorgeheizten Ofen etwa 12-Minuten backen.