петък, 14 октомври 2011 г.

Гостува ми ....... Еликсир / Zu Gast bei mir ist ...... Elixier

Днешната ми гостенка едва ли се нуждае от представяне, защото е известна и обичана от всички блогъри. Тя е толкова сърдечна и непринудена, толкова земна и мила, че просто няма начин да не се сприятелиш най-напред виртуално с нея и да копнееш за мига, в който истинската ви среща стане факт. Точно така се получи и при мен. Нейният блог е едно изключително приятно място, в което всеки, попаднал там, се чувства уютно, разнообразието от рецепти е смайващо, начинът на поднасянето на предложенията и подредбата на постовете и е нещо, на което се възхищавам искрено, снимките, които съпътстват вкусотиите и, са невероятно изкусителни и апетитни. Всяко от предложенията и напълно отговаря  на името на блога и - всяко едно от тях е кулинарен еликсир, съвършено удоволствие за всички сетива. Тя е и човекът, който следи публикациите на приятелите си, не пропуска никога да остави топла и сърдечна дума в коментарите си.

Mein heutiger Gast braucht keine lange Vorstellung, weil sie bekannt und bei allen Bloggern beliebt ist. Sie ist so herzlich und ungezwungen, so natürlich und nett, dass man mit ihr gleich eine virtuelle Freundschaft schließen möchte und dann ungeduldig auf den Augenblick wartet, sie live kennenzulernen. Genau so erging es mir. Ihr Blog ist ein außerordentlich gemütliches Plätzchen, wo sich jeder behaglich fühlt, die Vielfalt an Rezepten ist verblüffend, die Art, wie sie ihre Vorschläge präsentiert und wie sie ihre Posts ordnet, ist bewundernswert, die Fotos, die ihre Leckereien begleiten, sind stets verlockend und appetitanregend. Jeder ihrer Vorschläge entspricht voll und ganz dem Namen ihres Blogs - jeder davon ist ein kulinarisches Elixier, ein unvergleichliches Vergnügen für alle Sinne. Sie verfolgt unermüdlich jeden Post ihrer Freunde und vergisst nie, einen netten Kommentar zu hinterlassen.

Имам честта и удоволствието да ви представя днес -

Ich habe die Ehre sowie das Vergnügen euch heute
meinen Gast vorzustellen -



чийз торта с праскови и смокини
Käsetorte mit Pfirsichen und Feigen


                                     
Безспорно поканата за гостуване в нечий блог е жест,който всеки цени много високо и го приема с огромно задоволство и голяма доза чувство на отговорност!И аз не правя изключение, особено след милата и изненадваща покана от страна на Мони!И тъй като тя е една от моите любимки,веднага се заех да търся рецепта,да разглеждам различни форуми,за да си харесам нещо интересно.
Направих две различни неща,получиха се добре,но все нещо не ме удовлетворяваше дотолкова,че да е като за гостуване при много скъп приятел.
В крайна сметка реших,че ще направя и трети опит,основан единствено на моята фантазия,и днес гостувам с него при Мони!

Ohne Zweifel ist die Einladung, Gast in einem Blog zu sein, eine Geste, die jeder besonders hoch schätzt und sie mit großem Vergnügen und großer Verantwortung annimmt! Ich bin dabei auch keine Ausnahme, besonders nach der netten und überraschenden Einladung von Moni! Und da sie eine meiner Lieblings-BlogerInnen ist, machte ich mich sofort ans Werk, ich suchte nach einem guten Rezept, sah mir verschiedene Foren an, um etwas Interessantes auszusuchen.
Ich habe zwei unterschiedliche Rezepte gemacht, die mir gut gelungen sind, aber jedesmal war ich nicht voll und ganz zufrieden, es schien mir nicht gut genug für einen Besuch bei einem sehr werten Freund.
Schließlich beschloss ich einen dritten Versuch zu wagen und meiner Fantasie freien Lauf zu lassen und so bin ich heute damit bei Moni zu Gast! 


                                        
Повод за тази моя импровизация ми даде също и дъщеря ми,която беше купила една опаковка готови блатове,беше използвала единия,а другите два стояха и съхнеха.Ден,два прехвърлях в ума си разни варианти как да ги оползотворя,и в крайна сметка се получи ето тази торта.Както и друг път съм казвала,чийзовете,и то печените,са ми истинска тръпка.Водена от нея се получи и днешната идея. 


Schuldan meiner Improvisation war eigentlich auch meine Tochter, die eine Packung fertiger Tortenböden gekauft und davon nur den einen verwendet hatte, so dass die zwei übrigen einfach so lagen und vertrockneten. Paar Tage überlegte ich fieberhaft, was ich mit ihnen eigentlich machen soll und schließendlich kam gerade diese Torte heraus. Wie ich bereits mehrmals erwähnt habe, sind für mich die gebackenen Käsetorten eine echte Herausforderung. Davon geführt verwirklichte ich auch die heutige Idee.  



                                          
Освен,че съм много доволна от резултата във вкусов аспект,този път специално загостуването си при Мони се впуснах в оформление ,което обичайно нито мисе отдава кой знае колко,нито имам толкова време да се "суетя" над един десерт.Даже това ще е първата моя торта в блога ми.Но за скъпата ми Мони определено си заслужаваше!
Като знам другите момичета какви красоти творят  и като гледам аз колко време се щурах по направата,стигам до извода,че не напразно дълбоко съм се възхищавала на уменията,фантазията,търпението и труда им.


Mit dem Geschmacksergebnis bin ich außerordentlich zufrieden, diesmal habe ich speziell für den Besuch bei Moni eine Verzierung gewagt, die mir normalerweise nicht immer gelingt, außerdem habe ich nicht so viel Zeit, an einem Dessert so lange herum zu basteln. Das wird sogar die erste Torte in meinem Blog sein. Aber das hat sich für die liebe Moni wirklich gelohnt!
Wenn ich weiss, was für schöne Sachen andere Mädchen kreiern und wenn ich es damit vergleiche, wie lange ich für die Zubereitung nötig hatte, komme ich zum Schluß, dass ich nicht ohne Grund ihr Können, ihre Fantasie und ihren Fleiß bewundert habe.  
                                       


За Мони мога да кажа,че за мен е едно толкова позитивно и слънчево момиче,че всеки път влизам в кътчето й и черпя с пълни шепи и кулинарно вдъхновение,и ведро настроение,на което тя е един неизчерпаем извор!А коментарите й винаги са толкова ласкави,та ми галят сърцето неимоверно!


Скъпа Мони,благодаря най-сърдечно за честта да съм сред приятелите ти,които имат удоволствието да гостуват в твоя виртуален дом!



Über Moni kann ich nur sagen, dass sie für mich ein so positives und sonniges Mädel ist, dass ich jedes Mal in ihrPlätzchenkomme, um mit vollen Händen sowohl kulinarische Inspiration als auch heitere Stimmung zu schöpfen, weil sie selber eine unversiegbare Quelle dessen ist! Und ihre Kommis sind immer so nett, dass sie mir unglaublich viel schmeicheln!

Liebe Moni, ich danke Dir von ganzem Herzen für die Ehre, unter Deinen Freunden zu sein, die das Vergnügen haben, Deinem virtuellen Zuhause einen Besuch abzustatten!

                                          

Продукти:

за чийз блатовете:

2 готови какаови блата или домашно изпечени
6 яйца
2 п. крема сирене
1/2 кутийка Филаделфия лайт
200 гр. заквасена сметана
2/3 ч.ч. захар
2 с.л. натурално нишесте
кората на 1 портокал
ванилия

за крема:

1 и 1/2 кутийки Филаделфия лайт
400 мл. течна сладкарска сметана
2 с.л. пудра захар
5 с.л. портокалов сок
ванилия

2 обелени праскови + 3 с.л. захар

1 желатин за глазиране на плодовете
5 едри смокини
кокосови стърготини за страничния борд


Zutaten:

für die Käse-Tortenböden:

2 fertig gekaufte oder hausgemachte Kakao-Tortenböden
6 Eier
2 Packungen Frischkäse
1/2 Packung Philadelphia light
200 g Sahne
2/3 Teetasse Zucker
2 EL Speisestärke
die Schale einer Orange
Vanille

für die Creme:

1  1/2 Packungen Philadelphia light
400 ml Sahne
2 EL Puderzucker
5 EL Orangensaft
Vanille

2 geschälte Pfirsiche + 3 EL Zucker

1 Päckchen Gelatine zum Glasieren der Früchte
5 große Feigen
Kokosraspeln für die Seiten


                                        




                                              


Начин на приготвяне: 
Обелените праскови нарежете на малки парченца.Прибавете към тях 3 с.л. захар и оставете на котлона за 5 мин. да се варят и леко да поомекнат. Оставете да се охладят. Подгответе си 2 намаслени тавички с иаметър,равен на диаметъра на блатовете.Сложете във всяка по един блат.Моите блатове вече бяха поизсъхнали и се бяха свили,поради което част от чийз заливката изтече отстрани.
В дълбока купа сложете яйцата,крема сиренето,сиренето Филаделфия, заквасената сметана,захарта,нишестето и пасирайте.Добавете ванилията и кората от портокала , разбъркайте с лъжица.Сместа е много рядка.
Залейте всеки блат с половината от чийз заливката.Тя в голяма степен ще попие в блатовете,особено готовите от магазина са с много рехава структура и поемат чудесно сместа.Сложете да се пекат едновременно в предварително загрята на 160 гр. фурна с вентилатор.
Ще разберете кога са готови като извадите тавичката и леко я размърдате-кремът не трябва да трепери.Не е нужно да чакате да стават златисти или запечени отгоре,достатъчно е плънката да не е течна,за да останат  сочни. Оставете ги да изстинат напълно в тавичките.



Zubereitung
Die geschälten Pfirsiche in kleine Stücke schneiden. Mit 3 EL Zucker bestreuen und für 5 Minuten bei mittlerer Hitze aufkochen, um weicher zu werden. Danach auskühlen lassen.
Zwei gefettete Backbleche mit dem Durchmesser der Tortenböden vorbereiten. In jedes je einen Tortenboden legen. Meine Tortenböden waren leicht trocken und kleiner geworden, deshalb ist ein kleiner Teil der Käse-Füllung ausgelaufen.
In eine große Schüssel die Eier, den Frischkäse, den Philadelphia, die Sahne, den Zucker und die Speisestärke geben und mit dem Pürierstab zerkleinern und mischen. Vanille und Orangenschale dazugeben und mit einem Löffel umrühren. Die Mischung ist ziemlich flüssig.
Über jeden Tortenboden die Hälfte der Käsemischung gießen. Ein großer Teil davon wird von den Tortenböden aufgesaugt, besonders die fertig gekauften Böden haben eine sehr lockere Struktur und nehmen die Mischung sehr gut auf. In dem auf 160 Grad C vorgeheizten Backofen gleichzeitig backen.
Sie sind fertig, wenn man beim Herausnehmen der Backformen bei leichtem Schütteln die Creme fest steht.  Man soll nicht abwarten, dass die Tortenböden goldgelb werden, es genügt, dass die Füllung fest wird, damit sie saftig bleiben. Bis zum völligen Abkühlen in den Backformen ruhen lassen.


                                      

Подгответе си крема като смесите в купа сметаната,филаделфиите,пудрата захар,сока
от портокала и ванилията.Разбийте с миксер до гъст крем.
Пакетчето желатин разтворете да набъбне с около 100 мл. студена вода.Загрейте на котлона като бъркате непрестанно и следите желатина да не завира.Оставете настрани да се охлажда.
Сложете откопчаващ ринг върху тортен поднос или подложка.
Сложете първия блат.Намажете с крем.Разпределете равномерно парченцата
праскови.Отгоре покрийте с още крем.Следва вторият блат и отново малко
крем-заравнете.Оставете си малко крем за обмазване на борда.
Украсете с резените смокини и ги глазирайте с желатина посредством четка.
Приберете тортата в хладилника да стегне,а също така и остатъка от крема.
След 2 часа освободете тортата от ринга.Разбъркайте остатъка от крема.Намажете тортата отстрани.Смесете в купичка 2 цвята кокосови стърготини и с тях декорирайте страничния борд.


Für die Creme in einer Schüssel die Sahne, den Philadelphia, den Puderzucker, den Orangensaft und die Vanille mischen. Mit dem Mixer bis zur festen Creme  schlagen.
Die Gelatine in etwa 100 ml kaltem Wasser auflösen. Auf der Kochplatte erhitzen und ununterbrochen rühren. Man soll die Gelatine nicht zum Kochen bringen. Zur Seite lassen, damit  sie kühl wird.
Einen Tortenring auf eine Tortenplatte legen.
Den ersten Tortenboden in den Ring legen. Die Creme auftragen. Die Pfirsichstückchen gleichmäßig darauf verteilen.  Darauf noch etwas Creme geben. Dann folgt der zweite Tortenboden und erneut Creme – danach alles glatt streichen. Von der Creme soll auch für die Seiten übrig bleiben. Mit den Feigenstücken verzieren und sie mit Hilfe eines Pinsels mit der Gelatine glasieren.  
Die Torte, wie auch die übrig gebliebene Creme zum vollständigen Abkühlen in den Kühlschrank stellen.
Nach zwei Stunden den Ring wegnehmen. Die restliche Creme umrühren.  Die Creme auf die Seiten auftragen. In einer kleinen Schüssel bunte Kokosraspeln mischen (z. B. zwei Farben) und die Seiten damit bestreuen. 




Мила Еликсир, благодаря ти от цялото си сърце, че веднага прие поканата да ми гостуваш и ме изненада с тази разкошна торта! Благодаря ти също така за приятелството, за отзивчивостта, за милите коментари, за това, че си такъв страхотен човек! Радвам се, че си един от най-добрите ми виртуални приятели!
                                          
Liebe Elixier, ich danke Dir recht herzlich dafür, dass Du meine Einladung sofort angenommen  und mich mit so einer wunderschönen leckeren Torte überrascht hast. Danken möchte ich Dir auch für die Freundschaft, für das Entgegenkommen, für die lieben Kommis und dafür, dass du ein so netter Mensch bist! Ich freue mich, dass Du zu meinen besten virtuellen Freunden zählst!
               

 

57 коментара:

  1. Мони,
    чудесна гостенка си имаш :)
    И много точно я описваш!
    И за мен е удоволствие, както да чета публикациите,
    така да чета и нейните коментари!
    А тортата е чудесно творение, направено с много любов и за добър приятел!
    Чудесни сте и ви прегръщам, с пожелание за спокоен и усмихнат уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. Мони, за мен вие с Росито сте духовни сестри! Вие сте уникално мили, нежни и невероятни кулинари!
    Роси, РАЗБИМЕ с тази рецепта! Възхитена съм! Тази торта веднага я обличам с фондана, за някой специален повод!

    ОтговорИзтриване
  3. Мони прекрасна е гостенката ти!
    А тортата е толкова нежна и красива с прекрасното съчетание на праскови и смокини!
    Поздрави и на двете ви и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Мони,дали не си си сбъркала професията?Може би трябва да се замислиш да пишеш!
    Имах удоволствието да контактувам лично с Роси и няма по-точно описание за нея от твоето!
    И двете сте уникални жени,естети и кулинари!
    Твоето представяне и посрещане на Роси е уникално,изпълнено с много емоция и приятелски чувства!
    От своя страна Еликсир ме впечатли много силно с това си изпълнение!
    Тортата е невероятна и като вкус и като изпълнение!
    Всички чинийки са безкрайно красиви,снимките са чудесни!
    На този прекрасен празник,ми доставихте още по-голямо удоволствие-на душата и очите!
    Света Петка да закриля и пази семействата ви и да ви дава здраве и благоденствие!
    Прегръщам ви:)

    ОтговорИзтриване
  5. Ех, че сте сладки и двете:-)
    А каква торта се мъдри тук направо не мога да сваля очи от нея!
    Поздравления за гостенката, Мони!

    ОтговорИзтриване
  6. Мони, знаеш слабостта ми към гостенката ти и кулинарните й елексири - така че искам най-сърдечно да те поздравя за брилянтния избор на гост :)! Поздрави и за Еликсирчето за уникалната чийз торта и фантастичната презентация!! Невероятни сте и двечките :)

    Поздрави и прекрасни почивни дни!!

    ОтговорИзтриване
  7. Мони, страхотен гост си имаш!
    Имах удоволствието да се запозная с Еликсир на живо и тя е точно такава, каквато я описваш не само във виртуалния свят, а и в реалния.
    Роси, тортата е истинска прелест! Знаеш, че споделяме слабостта към чийзовете, а чийз тортата, която си сътворила ми взе ума. Украсата също много ми харесва.
    Мисля, че гостенка и домакиня имат обща черта - и двете са много, много мили хора.
    Мони и Роси, да сте живи и здрави! Поздрави и прегръдка за двете!

    ОтговорИзтриване
  8. Мони, Роси - невероятен тандем сте! От всяка дума се усеща силното приятелство между вас и предадохте това топло и усмихнато настроение и на нас :)А тортата е короната на това приятелство - прекрасна е! От всяка снимка си личи невероятното съчетание на аромати и вкусове! Роси ако това е първата ти показана торта, в името на общото благо и нашето кулинарно вдъхновение, направи още много! Прегръщам ви и двете и ви пожелавам много лъчезарни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  9. Толкова е приятно във вашата компания, мили момичета.
    Мони, страхотна гостенка си избрала. А за това, което Еликсир е избрала за презентация, просто думите ми не стигат.
    Чудесни сте , момичета!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  10. ADORO FIGOS E ESSE BOLO FICOU FANTÁSTICO .
    ADOREI .
    BOM FIM DE SEMANA
    BJS

    ОтговорИзтриване
  11. Много апетитно и интересно гостуване имаш, Мони!
    С такава колоритна торта и такъв позитивен човек като Роси, не би било възможно да е другояче.
    Поздравления на теб за избора на гост!
    Роси, поздравления на теб за интересния чийзкейк, с който гостуваш!
    Пък и на ли има от любимите ми смокини отгоре :))

    ОтговорИзтриване
  12. Роси, Мони и двете сте много слънчеви и страхотни момичета!Радвам се,че ви познавам виртуално(засега)и съм впечатлена от предсавената рецепта от Роси.Обичам чийзкейкове, а този, съчетан с едни от любимите ми плодове се превръща в страхотен десерт!Браво Роси!
    Момичета, пожелавам ви истински срещи и кулинарно вдъхновение, с което да ни радвате!

    Прекрасен уикенд и за двете ви!

    ОтговорИзтриване
  13. Ja Elixir braucht kein Introducition.Du ahttest keinen besseren Gast auswaehlen koennen.Die Torte spricht fuer sich:))

    ОтговорИзтриване
  14. Въпреки, че все още не ви познавам толкова добре и от краткото ни познанство досега мога само да ви поздравя за чудесния избор на гост на Moni и невороятното представяне на Роси. И двете сте се справили страхотно :) Специално към Роси искам искам да изкажа възхищението си към труда, който е положила, за да сътвори такава красота и предполагам неустоим вкус.
    Момичета нека приятелството ви разцъфва както розата напролет, но никога не стига до своята есен!

    ОтговорИзтриване
  15. здравей
    страхотна домакиня и страхотна гостенка
    блогът ти ми допадна страшно много а тортата на еликсир е зашеметяваща
    желая и на двете ви много здраве,късмет и винаги да сте заобиколени само от хора,които ви обичат
    лека нощ
    поздрави

    ОтговорИзтриване
  16. Moni riquisima receta todas mes gustan muy bonita un beso www.elhornodemaria.com

    ОтговорИзтриване
  17. Мони, прекрасна гостенка си имаш, а кулинарното предложение с което ти гостува е направено и поднесено по чудесен начин.
    Прегръдки и на двете ви!!!

    ОтговорИзтриване
  18. Прекрасно е всичко - и тортата, и гостенката, и домакинята! Обичам много смокини, а в тортата са точно на мястото си. Прегръдки и за двете! :)

    ОтговорИзтриване
  19. Двете внесахте много позитивизъм и слънце в тази съботна сутрин :-) Много сте приветливи и слънчеви и двете! А Роси е приготвила уникално изкушение! Снимките и презентацията са невероятни!

    Хубави почивни дни и поздрави и за двете ви!

    ОтговорИзтриване
  20. Мони , имаш си страхотна гостенка ! :)
    И двете сте чудесни !!!
    А тортата , която Еликсирчето е направила ...ме остави без думи ....!
    Сърдечни поздрави и прегръдки . :-)

    ОтговорИзтриване
  21. Мони, чудесна гостенка си поканила! Тортата е УНИКАЛНА! Еликсирче, от тази свежа и красива тортичка, рано, рано сутринта ми се прииска да похапна:) Черпя се с пърченце виртуално:)
    Приятен ден и на двете и много усмивки!:)

    ОтговорИзтриване
  22. Чудесна гостенка и стилна торта!
    Поздрави и за двете ви!

    ОтговорИзтриване
  23. Уникално изпълнение ,страхотна торта ,прелестни снимки ,вълшебен гост си поканила Мони.
    Какво поднасяне ,каква презентация ,просто ме оставихте без дъх.
    Много ви се радвам и ви прегръщам и двете най сърдечно!

    ОтговорИзтриване
  24. Прекрасна и интересна торта.И двечките с Еликсир сте прекрасни кулинарки-поздравявам ви!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  25. Опасна комбинация сте вие двечките :) Поздравления за домакинята и гостенката :)

    ОтговорИзтриване
  26. mnogo hubava torta i...gostenka ,bravo momiçeta

    ОтговорИзтриване
  27. И тук ще напиша:
    Поздравления Мони, Роси - прекрасна торта!
    Чудесна идея, рецепта и снимки, чудесни сте и двете!
    Хубава неделя и много усмивки, Диана

    ОтговорИзтриване
  28. Скъпи дами,първо искам още веднъж да поднеса благодарности към любезната домакиня Мони,затова че ми даде възможност за изява в нейното прекрасно кътче и да бъда завинаги малка частица от него!
    Мони,щастлива съм,че чрез нашите хобита спечелих още един много топъл човек за приятел в твое лице!
    Интродукцията на публикацията ме впечатли толкова силно,та чак не вярвах,че е писана за мен!
    Хиляди и хиляди благодарности за всяка мила дума,с която ме представяш и с които за пореден път ми погали душичката!
    За мен ще е наистина щастлив момент ,когато се видим на живо!
    А на всички вас,скъпи дами,които ме обсипахте с дъжд от хвалебствени слова и поздравления,вярвайте ми прочетох с вперен в екрана поглед всяка ваша дума и се почувствах благословена,че ви има!
    За мен гостуването в този блог беше един истински празник и огромна радост!

    Бъдете здрави и хубава вечер пожелавам от сърце!

    ОтговорИзтриване
  29. un lujo de torta luce espectacular,realmente gourmet ,me gustaría probar,abrazos grandes y buen domingo.

    ОтговорИзтриване
  30. Ich bin begeistert ... die Torte ist weine Wucht ;o)

    Lg Kerstin

    ОтговорИзтриване
  31. С малко закъснение бих искала да се присъединя към вашия празник -Мони,Еликсир! Зашеметяваща е тази торта и несъмненое ще е адски вкусна. Възхищавам се, не само на творческите ви умения, но и на това красиво заформило се приятелство между вас! Бъдете винаги толкова мили и чаровни и не спирайте да радвате очите и сетивата ни!
    Много прегръдки и усмивки от още един ваш виртуален приятел!

    ОтговорИзтриване
  32. Мони, толкова топло и непринудено посрещаш гостите си, че четейки публикациите ти, човек буквално изживява всички чувства, вложени в думите! Много ми хареса преставянето на Еликсирчето, много! Поздравявам ви и двете и ви пожелавам още много прекрасни споделени емоции!

    ОтговорИзтриване
  33. Страхотни сте дами!
    Няма как да ни ви се зарадвам от сърце!
    Поздравления и за двечките!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  34. Mmmmmmmmmm que tarta mas bonita y que rica tiene que estar con lo que me gustan los higos.

    Un saludo desde Andalucía (España)

    ОтговорИзтриване
  35. Ein toller Guest Post mit einem wunderbaren Gast, liebe Moni! Ich bin ja sowieso ein Fan von Elixier und Ihren wunderbaren Rezepten, und diese Torte sieht einfach wunderschön aus!

    Сърдечни поздрави!:)

    ОтговорИзтриване
  36. pero que tarta de higos tan maravillosa! Me encanta y me encanta tu blog, así que me quedo aquí a seguirte!
    Un beso grande desde MADRID,
    Nieves.
    http://igloocooking.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
  37. Oh ich freu mich wieder einen so tollen Blog entdeckt zu haben.
    Tausen Dank für´s Rezept. Hab´s sofort abgespeichert.
    GGGLG Tanja

    ОтговорИзтриване
  38. Torta bellísima luce tentadora y espectacular,me ha encanta,adoro los higos cuando son frescos los higos le llamamos "brevas" son exquisitas,abrazos grandes.

    ОтговорИзтриване
  39. Мони, поздравления за избора на гост!
    Еликсирче, поздравления за интересната рецепта!
    Много съм се чудела дали ще се получи чийзторта, тъй като съпругът ми обича чийзкейк и ми се иска за рождения му ден да направя нещо подобно. Сега вече знам, че е възможно :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  40. Привет, момичета! Колко хубаво е,че завръщайки се от ваканция намирам Мони и Елексир във вихъра си!:))))Пълните душите на хората, момичета-вълшебници!:)))

    ОтговорИзтриване
  41. Huhu liebe Moni,
    besuche mich doch bitte mal, es wartet eine Überraschung auf Dich ;o))
    ♥ Irène's Leckereien
    Liebe Grüße
    Irène

    ОтговорИзтриване
  42. :)аз съм възхитена..................
    тортата е....... изумителна .....обожавам торти с плодове...., а Еликсир е страхотна....благодаря за визуалното ,апетитно удоволствие!!!

    ОтговорИзтриване
  43. questa torta è un capolavoro!!!!!!
    complimenti.....ciao ^_^

    ОтговорИзтриване
  44. Мони заповядай при мен,имаш награди
    http://kitchen-miriams28.blogspot.com/p/blog-page_25.html

    ОтговорИзтриване
  45. Perdona que escriba en Español, pero de alguna forma tengo que decirte lo que me ha gustado esta receta. Un saludo.

    ОтговорИзтриване
  46. Еликсирче, най-напред искам да ти благодаря отново най-сърдечно, че прие поканата ми и направи гостуването си празник за всички сетива за мен и за всички, посетили блога ми, за да се насладят на невероятнатопти майсторство.:-)
    Радвам се, че ти е харесала интродукцията, написана от сърце и откровено, а както се оказва, че и без да те познавам все още лично, съм усетила най-важните неща у теб.:-))
    За мен твоето гостуване също беше невероятно удоволствие!
    Благодаря ти от сърце за всичко, миличка!
    Прегръщам те !

    ОтговорИзтриване
  47. Дани, радвам се, че гостуването ти е допаднало.:-)) Еликсирчето е не само невероятен кулинар, но и страхотен човек и прекрасен приятел.:-))
    Благодаря ти от сърце!
    Прегръдки и хубави дни!

    ОтговорИзтриване
  48. Мариянче, благодаря ти за милите думи! И аз така чувствам Еликсирчето, като "духовна сестра" и наистина чакам с нетърпение реалната ни среща!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  49. Русанче, благодаря ти! Роси наистина е сътворила една малка фантазия!:-))
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  50. Катеринке, не знам, явно за някои хора е лесно да пишеш, написах интродукцията на един дъх.:-))) Сигурно е заради Роси, тя си заслужава всяка казана дума, а както и ти потвърждаваш, съм се справила добре, без да я познавам все още лично.
    Надявам се да се е получило добре представянето и посрещането и в блога ми, така, както би трябвало да подобава на великолепното и представяне!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  51. Мъхче, миличка, благодаря ти от сърце! Тортата на Роси наистина е уникална!:-)
    Прегръдки и сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  52. Мина, знам, че си изключително пристрастна и има защо: истинско удоволствие и привилегия е човек като Еликсир да ти гостува!:-)))) А тя както винаги е във вихъра си и направи зашеметяващо представяне!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  53. Лети, завиждам ти благородно за предимството в личния контакт, но се надявам скоро и аз да се срещна лично с Роси.:-))) Благодаря ти от сърце за прекрасния коментар!
    Желая ти всичко най-хубаво и те прегръщам!

    ОтговорИзтриване
  54. Габи, дано наистина сме успели с Роси да предадем онова силно приятелско чувство, което пожелавам на всички.:-) В името на общото благо на всички блогуващи и аз се надявам силно това да е първата от поредицата торти, с която Роси ще ни изненадва занапред.:-)))
    Прегръдки и приказни есенни дни!

    ОтговорИзтриване
  55. Гуинет, аз също мисля, че изборът ми на Еликсирчето е бил удар в десятката!:-))) Тортата и наистина е възхитителна!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване