вторник, 3 декември 2013 г.

Lemon Curd / Лимоново сладко / Zitronencreme

Lemon Curd

Продукти:

- 3 големи яйца
- 150 гр захар
- 80 мл прясно изцеден лимонов сок
- 4 суп. л. (56 гр) меко масло 
- 1 куп. л. настъргана лимонова кора

Приготвяне:

В купа (най-добре метална) на водна баня смесваме яйцата, захарта и лимоновия сок и разбъркваме добре. Бъркаме непрекъснато, докато сместа започне да се сгъстява (ще отнеме около 10 минути). Махаме от огъня и разбъркваме с телена бъркалка, за да се избегнат евентуални топчета. Добавяме маслото и бъркаме, докато се разтопи в горещата смес. Накрая добавяме лимоновата кора, разбъркваме и оставяме да се охлади. Изстинало, пресипваме в бурканчета и съхраняваме в хладилник.

Източник: Joy of baking 



5 коментара:

  1. Лимоновото сладко е чудесно, макар че не съм правила :)
    Правих от дюли и останах много доволна!
    Прегръдка, Мони !

    ОтговорИзтриване
  2. Мони, чудесно е, каква хубава консистенция! Представям си колко е свежо и ароматно! Прегръдки от мен и весели празници!

    ОтговорИзтриване
  3. Hola Gracias por visitarme .. ahora aprenderemos idiomas
    jajajja

    ОтговорИзтриване
  4. Muchas gracias por visitarme .. ahora aprenderemos idiomas ademas de cocina
    me cuelo por aqui

    ОтговорИзтриване
  5. Много ароматно е,Мони и ти се е получило с чудесна консистенция,като кремче!
    Джудженцето аха да потопи крачета в него! :)

    ОтговорИзтриване