Lemon Curd
Продукти:
- 3 големи яйца
- 150 гр захар
- 80 мл прясно изцеден лимонов сок
- 4 суп. л. (56 гр) меко масло
- 1 куп. л. настъргана лимонова кора
Приготвяне:
В купа (най-добре метална) на водна баня смесваме яйцата, захарта и лимоновия сок и разбъркваме добре. Бъркаме непрекъснато, докато сместа започне да се сгъстява (ще отнеме около 10 минути). Махаме от огъня и разбъркваме с телена бъркалка, за да се избегнат евентуални топчета. Добавяме маслото и бъркаме, докато се разтопи в горещата смес. Накрая добавяме лимоновата кора, разбъркваме и оставяме да се охлади. Изстинало, пресипваме в бурканчета и съхраняваме в хладилник.
Източник: Joy of baking
Лимоновото сладко е чудесно, макар че не съм правила :)
ОтговорИзтриванеПравих от дюли и останах много доволна!
Прегръдка, Мони !
Мони, чудесно е, каква хубава консистенция! Представям си колко е свежо и ароматно! Прегръдки от мен и весели празници!
ОтговорИзтриванеHola Gracias por visitarme .. ahora aprenderemos idiomas
ОтговорИзтриванеjajajja
Muchas gracias por visitarme .. ahora aprenderemos idiomas ademas de cocina
ОтговорИзтриванеme cuelo por aqui
Много ароматно е,Мони и ти се е получило с чудесна консистенция,като кремче!
ОтговорИзтриванеДжудженцето аха да потопи крачета в него! :)