петък, 13 май 2011 г.

Картофена яхния с праз



Продукти:

- 2-3 стръка праз
- 7-8 картофа
- 4 суп. л. олио
- 1 ч. л. червен пипер
- 1 суп. л. стрита чубрица
- ситно нарязан магданоз (опция)

 

Приготвяне:

Картофите обелваме и нарязваме на кубчета. Праза нарязваме на колелца и го задушаваме в мазнината и малко вода. Поръсваме с червения пипер, посоляваме малко , наливаме 1 к. ч. топла вода и варим на умерен огън. Когато водата заври, слагаме картофите. Добавяме още 1 к. ч. топла вода и варим, докато ястието остане на мазнина. Преди свалянето от огъня поръсваме със стритата чубрица. При поднасяне на ястието по желание можем да поднесем със ситно нарязания магданоз.


Няма коментари:

Публикуване на коментар