понеделник, 4 юли 2011 г.

Канелони ........ по мой си начин / Cannelloni ....... nach meiner Art



Канелоните (итал. cannelloni - тръбичка)  също се причисляват към италианската паста. Това са дълги около 10 см, дебели приблизително 2-3 см тръбички от твърда пшеница. Произвеждат се от тестени платки, които се оформят на тръбички. Съществува и друго название -  маникоти (итал. manicotti - ръкав). Най-често канелоните се приготвят с Ragù alla bolognese, но могат да се напълнят и със зеленчуци, сирене, др. вид месо или пък риба. Тръбичките се пълнят с пълнежа, подреждат се в огнеупорен съд, след това се заливат с доматен сос или сос Бешамел, поръсват се по желание със сирене Пармезан или др. и се запичат във фурната до готовност.

Източник: Wikipedia
 
Днешните канелони не следват стриктно никаква рецепта, просто реших да комбинирам онова, което ни е вкусно.

Продукти:

- 500 г телешка кайма
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 3-4 гъби печурки
- 4-5 червени печени чушки
- 1 морков
- 1 кутия готови канелони
- 100-120 г кашкавал или др. сирене (напр. пармезан) за настъргване
- сол, пипер на вкус

За соса Бешамел:

- 30 г масло
- 3 суп. л. брашно
- 1/2 л прясно мляко
- сол
- настъргано индийско орехче





Приготвяне:

В касерола запържваме ситно нарязаните лук, чесън, морков, след това каймата, а накрая - гъбите. Наливаме малко топла вода, добавяме ситно нарязаните печени чушки и задушаваме до пълното омекване на зеленчуците и готовност на каймата. Добавяме подправките, разбъркваме внимателно и махаме от огъня. Канелоните използваме директно или приготвяме според указанието на опаковката. Пълним с готовата смес.
В друг съд приготвяме соса Бешамел:  разтопяваме маслото и в него  запържваме брашното, разреждаме с прясното мляко, подправяме със сол и индийско орехче, след което  с постоянно бъркане варим до сгъстяване.
В тавичката, в която ще печем, най-напред слагаме 2-3 лъжици от соса бешамел, след това нареждаме напълнените канелони, а върху тях изсипваме останалия сос. Отгоре настъргваме кашкавал или др. сирене и печем за 20-25 минути на предварително загрята на 180 градуса С фурна. Ако фурната ви е силна, може отгоре да се сложи фолио, за да не изгори.



Cannelloni (ital.) zählen auch zur italienischen Pasta. Das sind etwa 10 cm lange, ca. 2-3 cm dicke Röhrennudeln aus Hartweizen. Hergestellt werden sie aus Teigplatten, die man zu Röhren aufrollt.  Bekannt ist auch ein weiterer Name Manicotti  (ital. - Ärmel). Traditionell werden Cannelloni mit Ragù alla bolognese zubereitet, aber füllen kann man sie außerdem auch mit Gemüse, Käse, anderen Fleischarten oder aber mit Fisch. Die Füllung gibt man in die ungekochten Röhrennudeln, danach legt man sie in eine passende Auflaufform, darauf wird Tomaten- oder Bechamelsauce verteilt, nach Wunsch wird geriebener Parmigiano oder ein anderer Hartkäse verteilt und dann werden die Cannelloni im Ofen gebacken.

Quelle: Wikipedia
Mein heutiger Vorschlag folgt keinem strikten Rezept, sondern ist eine Kombination aus Zutaten, die meiner Familie schmecken.

Zutaten:

- 500 g Rinderhack
- 1 Zwiebel
- 2-3 Knoblauchzehen
- 3-4 Champignons
- 4-5 gegrillte rote Paprikaschoten
- 1 Möhre
- 1 Packung Cannelloni
- 100-120 g Parmigiano oder anderer Hartkäse
- Salz, Pfeffer zum Abschmecken

Für die Bechamel-Sauce

- 30 g Butter
- 3 EL Mehl
- 1/2 l frische Milch
- Salz
- geriebene Muskatnuss




Zubereitung:

In einer Pfanne die feingeschnittenen Zwiebeln, Knoblauch und Möhren in etwas Öl andünsten.  Später das Rinderhack und die kleingeschnittenen Pilze dazugeben, etwas warmes Wasser gießen und alles solange andünsten, bis das Hack gar ist.   Danach  mit Salz und Pfeffer abschmecken,  die abgezogenen und fein geschnittenen Paprikaschoten dazugeben, alles ganz vorsichtig umrühren und  die Pfanne beiseite stellen. Die Cannelloni  direkt verwenden oder nach Anweisung auf der Packung kochen  und mit der Hackmasse füllen. 
In einem anderen Topf die Bechamel-Sauce zubereiten: die Butter zerlassen, Mehl hinzugeben und anschwitzen, ohne zu bräunen. Unter ständigem Rühren die Milch zugeben  und die Sauce aufkochen. Mit Salz und Muskat würzen.
Eine feuerfeste Form vorbereiten. Zuerst 2-3 El der Bechamelsauce auf den Boden der Form verteilen, darauf die gefüllten Cannelloni ordnen und darauf die übrige Bechamel-Sauce geben. Den geriebenen Käse darauf verteilen und ca. 20-25 Minuten in dem auf 180 Grad C vorgeheizten Ofen backen.


  

26 коментара:

  1. Sehen total lecker aus, Deine Canneloni, hab ich auch schon lange nicht mehr gegessen, fällt mir grad auf.
    Liebe Grüsse
    Susann

    ОтговорИзтриване
  2. Willkommen, Susann!
    Danke fuer die lieben Worte, waren auch sehr, sehr lecker!:-)))
    Liebe Gruesse

    ОтговорИзтриване
  3. Вкусно. Обичам канелони.
    Поздрави, Мони и хубаво утре!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ти, Еос, такова и беше - много вкусно.:-))
    Прекрасен утрешен ден и на теб!

    ОтговорИзтриване
  5. Щом има бешамел, пишете една-две порции и за мене :)

    Чудесни са, Мони! Поздравления :)

    ОтговорИзтриване
  6. Sehr lecker sieht es aus!!
    Obwohl ich satt bin, hätte ich zu gerne eine Portion davon ;o))
    Ganz liebe Grüße
    Irène

    ОтговорИзтриване
  7. Ина, благодаря ти! Отделям ти рорцийки за миртуална почерпка!:-)))
    Сърдечни поздрави и на теб!

    ОтговорИзтриване
  8. Danke Dir, liebe Irene fuer die lieben Worte!
    Sie sind wirklich sehr lecker geworden, jeder wollte noch ein bisserl.:-))))
    Ganz liebe Gruesse auch an Dich

    ОтговорИзтриване
  9. Ех, канелони!! И аз много ги обичам! :)
    Лека вечер ти пожелавам и се записвам и аз за следващият път за порцийка! ;)

    ОтговорИзтриване
  10. Марийче, дадено, ще има и за теб! Обещано!
    Хубава вечер и усмихнато утре!:-)))

    ОтговорИзтриване
  11. Ох, че вкусно, прекрасно предложение Мони!И аз много харесвам ястия с телешка кайма!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  12. Благодаря за хубавите думи, Мариянка!:-))))
    Поздрави и усмихнат ден утре!

    ОтговорИзтриване
  13. Мони, много изкушаващи канелони! Едва преди няколко месеца опитах това чудо, но вече съм им голям фен.
    Прекрасен, слънчев и спокоен вторник!

    ОтговорИзтриване
  14. Леле, че вкусноооо!!!!

    Справила си се отлично,мила Мони!

    Сърдечни поздрави и прекрасен летен ден!

    ОтговорИзтриване
  15. Deine Art könnte auch glatt meine Art werden.Das trifft genau unseren Geschmack.
    LG
    Martina

    ОтговорИзтриване
  16. Танче, благодаря ти, ние сме си фенове на пастата, а така с телешката кайма и печената чушка станаха наистина много вкусни.:-))) То канелоните и пастата въобще си имат доста фенове.:-))))
    Прекрасен и усмихнат вторник и на теб!

    ОтговорИзтриване
  17. Леви, благодаря ти, мила! Вкуснички си бяха, признавам.:-))))
    Сърдечни поздрави и на теб и успешен, спокоен и усмихнат вторник ти желая от сърце!

    ОтговорИзтриване
  18. Hallo Martina, es freut mich, dass Dir meine Art gefällt. Hier bei uns werden gegrillte Paprikaschoten sehr oft verwendet, sie geben wirklich einen ganz leckeren Geschmack.:-)))
    Liebe Grüße

    ОтговорИзтриване
  19. ohhhh, Moni, Deine Cannelloni sehen grandios aus.
    Den Tipp mit den gegrillten Paprika werde ich mir merken.

    Lieben Gruß und einen schönen Tag wünscht Dir die Gaby

    ОтговорИзтриване
  20. Danke Dir, Gaby, für die lieben Worte. Die Paprika verleihen den Gerichten immer eine ganz leckere Note, Du musst es selber ausprobieren.:-))
    Einen schönen Tag wünsch ich Dir auch!
    Liebe Grüße

    ОтговорИзтриване
  21. Klasse Idee ... schon Jahre nicht mehr gegessen

    Lg Kerstin

    ОтговорИзтриване
  22. Danke, Dir, Kerstin!
    Geht relativ schnell und schmeckt wahnsinnig lecker!-)))
    Liebe Grüße

    ОтговорИзтриване
  23. Das hat ein Weilchen gedauert, bis ich heraus gefunden hatte, wo ich bei Dir kommentieren kann ;-)
    Ein leckeres Rezept, das wird sicherlich ausprobiert

    ОтговорИзтриване
  24. Sabine, willkommen in meinem Blog!:-)))
    Ich habe mich Deiner Fan-Gemeinde angeschlossen, damit ich Deine Rezepte auf keinen Fall verpasse.
    Gut, dass Du Dich zurecht gefunden hast. Es würde mich freuen, wenn Du bei mir vorbeischaust. Mach' ich auch bei Dir.
    Vielen Dank für die lieben Worte, es war wirklich lecker.
    Einen schönen Abend wünsch ich Dir und hoffentlich auf bald
    Liebe Grüsse

    ОтговорИзтриване
  25. Както ги обичам,а не съм правила отдавна,с Еми и Ани ужасно много ме изкушавате да си наруша режима,ама... ще му дам почивен ден и ще се насладя доволно на канелони!
    И твоите,разбира се,са много сполучливи,представям си богатия им вкус!

    Поздрави и хубав ден,Моничка!

    ОтговорИзтриване
  26. Да, явно повлякох крак с канелоните и на хората им се приядоха. А за тях май си струва едно малко отклоненийце, а?:-)))) (Виж каква съм подстрекателка само, а!)
    Поздрави, Еликсирче!

    ОтговорИзтриване