сряда, 1 юни 2011 г.

Вкусни ароматни картофки за гарнитура ... или просто така


Това е една по-отдавна направена рецепта, но открих, че при публикуването и е останала само една незначителна част от текста, а и снимките съвсем са изчезнали. Затова я публикувам отново.

Продукти:

- картофи
- меко масло
- магданоз
- сол, черен пипер (или подправки по ваш избор)
Не посочвам количества, всеки може да определи сам според картофите, които иска да приготви.

Приготвяне:

Избираме картофи от сорт, които не се разваряват прекалено много. Обелени и нарязани на кубчета или четвъртинки, ако са по-дребни, ги сваряваме в леко подсолена вода за 15-20 минути. Проверяваме ги с връхчето на ножа да не се разварят прекалено много. Разбъркваме омекналото масло със ситно нарязания магданоз, солта и черния пипер. Отцеждаме водата на сварените картофи и ги поставяме в йена-съд. Още топли ги разбъркваме внимателно с ароматното масло. Поднасяме като гарнитура към месо или риба, или просто си ги хапваме така. (Аз поднесох като гарнитура към шницели, както е видно и от снимката. )

2 коментара:

  1. Привет, Мони

    Бях си казала, че честичко ще ти гостувам и ето ме тук!

    Мисля, че предложението ти е идеалното допълнение за рибката, която ще да приготвя за вечеря!
    Ще се получи чудно!

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Ммммм,такива картофки и аз много обичам,но по-често ги поръсвам с копър,че ни е по-любим от магданоза.

    Хубав ден,Моничка!

    ОтговорИзтриване