Това е една по-отдавна направена рецепта, но открих, че при публикуването и е останала само една незначителна част от текста, а и снимките съвсем са изчезнали. Затова я публикувам отново.
Продукти:
- картофи
- меко масло
- магданоз
- сол, черен пипер (или подправки по ваш избор)
Не посочвам количества, всеки може да определи сам според картофите, които иска да приготви.
Приготвяне:
Избираме картофи от сорт, които не се разваряват прекалено много. Обелени и нарязани на кубчета или четвъртинки, ако са по-дребни, ги сваряваме в леко подсолена вода за 15-20 минути. Проверяваме ги с връхчето на ножа да не се разварят прекалено много. Разбъркваме омекналото масло със ситно нарязания магданоз, солта и черния пипер. Отцеждаме водата на сварените картофи и ги поставяме в йена-съд. Още топли ги разбъркваме внимателно с ароматното масло. Поднасяме като гарнитура към месо или риба, или просто си ги хапваме така. (Аз поднесох като гарнитура към шницели, както е видно и от снимката. )
Привет, Мони
ОтговорИзтриванеБях си казала, че честичко ще ти гостувам и ето ме тук!
Мисля, че предложението ти е идеалното допълнение за рибката, която ще да приготвя за вечеря!
Ще се получи чудно!
Поздрави!
Ммммм,такива картофки и аз много обичам,но по-често ги поръсвам с копър,че ни е по-любим от магданоза.
ОтговорИзтриванеХубав ден,Моничка!