Продукти:
- 1 агнешко бутче
- 1 връзка пресен чесън
- пресен розмарин
- сол
- черен пипер
- горчица
- масло (1-2 суп. л)
- 1 чаша бяло вино (200 мл)
- 1 чаша вода (200 мл)
Приготвяне:
Измиваме и подсушаваме добре бутчето и го поръсваме със сол и черен пипер. Пресния чесън почистваме, измиваме и нарязваме на парчета с големина 1 см. С остър нож правим разрези по двете страни на бутчето. Розмарина накъсваме на по-малки парчета. Във всеки разрез поставяме по едно парче пресен чесън и малко стръкче от розмарина. Намазваме шпикованото бутче първо с горчица, а след това с масло. Поставяме в тавичка, поливаме с водата и виното и печем на 200 градуса С до готовност. По време на печенето поливаме периодично с течността. Сервираме с гарнитура по желание.
Zutaten:
- 1 Lammkeule
- 1 Bund Frühlingsknoblauch (grünen Knoblauch)
- frischen Rosmarin
- Salz
- Pfeffer
- Senf
- Butter (1-2 EL)
- 1 Glas Weißwein (200 ml)
- 1 Glas Wasser (200ml)
Zubereitung:
Lammkeule waschen, trockentupfen, mit Salz, Pfeffer bestreuen. Den Frühlingsknoblauch putzen, waschen und in 1 cm große Stücke schneiden. Mit einem scharfen Messer die Keule mehrmals einschneiden. Das Fleisch mit Knoblauch- und Rosmarinstückchen spicken. Die gespickte Lammkeule zuerst mit dem Senf, danach mit der Butter bestreichen. In eine feuerfeste Backform geben, mit dem Wein und dem Wasser begießen und bei 200 Grad C garen. Während der Garzeit mit Wasser und Wein beträufeln. Dazu Beilage nach Wunsch auftragen.
Мони,много хубави снимки си направила, а предполагам и агънцето е било вкусно!
ОтговорИзтриванеМони, ухае чудесно :)
ОтговорИзтриванеИ има много апетитна коричка!
Прегръдки, миличка и хубаво утре!
A carne ficou com muito bom aspecto, adoro um assado no forno.
ОтговорИзтриванеBeijinhos.
Nefis görünüyor,ellerinize sağlık:))
ОтговорИзтриванеLAMB любов, а тук у дома, аз съм толкова колко на UNICA В къщата на майка си.
ОтговорИзтриванеХаресана Това много беше отличен с поглед и картофи са перфектни AI.
добра седмица
Целувки
Мони, много вкусно и апетитно е при теб отново!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
I really like lamb and done like this must be delicious. Great dish!
ОтговорИзтриванеohhh....estupendo plato muy completo y contundente muy rico,abrazos y abrazos.
ОтговорИзтриванеCordero, me gusta como lo has cocinado.......
ОтговорИзтриванеla carne se ve crujiente y deliciosa y las patatas....ummmmmm!!!besos Moni
ОтговорИзтриванеЛеле, Мони толкова вкусно изглежда, че сега ако е пред мен, го започвам на закуска!!! Поздрави, Миличка!:)
ОтговорИзтриванеВкусотия,Монииии-аз само се облизвах пред монитора тази пролет.
ОтговорИзтриванеХУБАВ ДЕН!
Много апетитно предложение, Мони! Аз все шпиковам със скилидки стар чесън, хич не ми е минало през ума да използвам стръкове пресен! Благодаря за страхотната идея! Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеHmmmmmmm sieht sehr sehr lecker aus.
ОтговорИзтриванеIch mach heute meinen Putenkeule auch mit Rosmarin und Knoblauch.
Schönen Tag noch.
LG
Martina
Страшно апетитно, Мони!
ОтговорИзтриванеМони, слънце, пак голяма вкусотия са приготвила за празника :) Аз ще се нахраня от снимките, че тази година го пропуснах агнешкото. Прегръдки и сърдечни поздрави от мен!
ОтговорИзтриванеМОНИ, бутче мечта! Толкова е хубаво и припекано.
ОтговорИзтриванеТи къде се изгуби?
Прегръдки!
Ahwww.... delicious!
ОтговорИзтриванеКрасота и сигурна съм, много вкусно! Прегръдки, Мони! :)
ОтговорИзтриванеHola Moni encantada de conocerte, gracias por seguir mi blog, yo estoy mirando el tuyo y me gusta todo lo que haces. Esta pierna de cordero tiene una pinta excelente. Besos.
ОтговорИзтриванеМони,много красиво и вероятно вкусно!
ИзтриванеИ моите добашни любимци много обичат агнешкото с розмарин.
Сърдечни поздрави!
не уважавам агнешкото,но това изглежда толкова сочно и вкусно,че чак ми потекоха слюнки :))
ОтговорИзтриванепрегръдки и хубава вечер
Hola Moni guapa tu
ОтговорИзтриванеavui ens presentes un àpat d´allò més bo
mil petonets Susanna
Una buona serata e felice domenica...ciao
ОтговорИзтриванеHola Moni, Gracias por hacerte seguidora de mi blog http://explorandoenmicocina.blogspot.com
ОтговорИзтриванеHe ojeado tu blog y tienes unas recetas deliciosas. El cordero es una de las carnes que más me gustan y tu receta tiene que estar exquisita. Desde ahora cuenta con una nueva seguidora en tu blog.
Wow...this roast and the potatoes look very very good :)
ОтговорИзтриванеBrava!!
Saluti da Firenze :D
Ciao, ho una sorpresa per te. Passa a trovarmi! E me lo sono anche fatto tradurre: Здравейте.Имам изненада за вас.Пропусни да ме посетят.
ОтговорИзтриванеIt looks really delicious!!!
ОтговорИзтриванеThis recipes looks very delicius even I don't like lamb... Your blog is great, it's a pleasure to follow you! Lara
ОтговорИзтриванеHi! I have a surprise for you in my blog...plz come to find me! ^__^ Bye! http://acasadimammamaria.blogspot.it/2012/05/tag-primavera-estate.html#comment-form
ОтговорИзтриванеhumm mt bom eu adoro assim esse tipo de carne bjs
ОтговорИзтриванеCiao, grazie di essere passata da me, da oggi ti seguo con piacere anch'io
ОтговорИзтриванеChe buono! :)
ОтговорИзтриванеЗдравейте Мони
ОтговорИзтриванеВашият блог е пълен с цветове и аромати, красива!
Особено обичам месото от всякакъв вид
Печени картофи с чесън и розмарин ... combnazione перфектен!
Поздрави и от сега нататък ще те последвам!
Луси :-)
Ох, агнешко! Идвам ти на гости и да ми приготвиш!:)
ОтговорИзтриванеАма съм и нахална:)))))