А ето и едно предложение, какво да направим с останалите ни великденски яйца. С това по никакъв начин не искам да кажа, че салатата може да се приготви само на или след този празник. Разбира се, че може да си я хапваме целогодишно, стига, разбира се, да сме любители на яйчено-млечни салати. Ето я и нея:
Продукти:
- 5 твърдо сварени яйца
- 1 опаковка (от 250 г) майонеза
- 100 г извара
- 1 ч. л. горчица
- 2-3 дребни стерилизирани краставички
- бял пипер
- сол
- ситно нарязан магданоз
Приготвяне:
Сварените яйца се нарязват на парчета с подходяща големина, желателно е да не са много едри. Нарязваме на ситно краставичките и добавяме към яйцата. Майонезата и изварата се разбъркват не прекалено енергично и след известно време прибавяме и горчицата. Готовата майонезена смес се изсипва върху яйцата, подправя се на вкус със сол и пипер, добавя се магданозът и всичко се разбърква внимателно с дървена лъжица или шпатула, за да се запазят парченцата яйце. (Ако все пак се разбърка по-силно се получава кремообразна субстанция, подобна на пастет.)
Продукти:
- 5 твърдо сварени яйца
- 1 опаковка (от 250 г) майонеза
- 100 г извара
- 1 ч. л. горчица
- 2-3 дребни стерилизирани краставички
- бял пипер
- сол
- ситно нарязан магданоз
Приготвяне:
Сварените яйца се нарязват на парчета с подходяща големина, желателно е да не са много едри. Нарязваме на ситно краставичките и добавяме към яйцата. Майонезата и изварата се разбъркват не прекалено енергично и след известно време прибавяме и горчицата. Готовата майонезена смес се изсипва върху яйцата, подправя се на вкус със сол и пипер, добавя се магданозът и всичко се разбърква внимателно с дървена лъжица или шпатула, за да се запазят парченцата яйце. (Ако все пак се разбърка по-силно се получава кремообразна субстанция, подобна на пастет.)
Няма коментари:
Публикуване на коментар