сряда, 11 май 2011 г.

Шоколадови снежни топки

Изображение

Продукти:

- 100 г натурален шоколад (тъмен кувертюр)
- 50 г масло
- 60 г пудра захар
- 1 ч. л. канела
- 1 яйце
- 1 жълтък
- ¼ ч. л. бакпулвер
- 1 суп. л. неподсладено какао
- 100 г брашно
- пудра захар за овалване


Приготвяне:

В касерола смесваме шоколада и маслото и ги разтопяваме на водна баня. Всички съставки, включително охладената маслено-шоколадова смес, изсипваме в купа и разбъркваме с миксер. Полученото тесто завиваме с прозрачно фолио и оставяме поне за 2 часа в хладилник. От тестото оформяме топчета с големината на орех и ги покриваме с дебел пласт пудра захар. Нареждаме топчетата в тавичка, застлана с пекарска хартия, на разстояние едно от друго. Печем около 14 минути на предварително загрята на 170 градуса фурна. При изпичането им сладките се пукат и така се получават много красиви шарки върху тях. Може да се съхраняват в метална кутия. Най-вкусни бисквитките са след 3-4 дена (ако успеят да издържат толкова дълго…-)))))

Източник: chefkoch.de

Няма коментари:

Публикуване на коментар