сряда, 11 май 2011 г.

Портокалови талери

Изображение

Продукти: (при мен се получиха около 60 сладки)

- 125 г меко масло
- 125 г захар
- 2 яйца
- 1 портокал
- 4 суп. л. портокалов ликьор
- 275 г брашно
- щипка сол
За глазурата:
- 100 г пудра захар
- портокалов сок

Приготвяне:

Разбиваме маслото с миксера. Добавяме захарта, портокаловата кора, ликьора, яйцата. Всичко разбъркваме до получаването на гъст светъл крем. Пресятото с щипката сол брашно прибавяме на 2-3 пъти. Полученото тесто увиваме с прозрачно фолио и оставяме за един час в хладилника. Разделяме тестото на две и оформяме от всяка част рула. Режем на парчета с дебелина 1,5 см, които оформяме на топчета. Нареждаме върху тава, застлана с пекарска хартия, на разстояние едно от друго. Печем за около 12 минути на предварително загрята на 200 градуса С фурна (докато сладките придобият златист загар). След изпичането оставяме сладките да изстинат добре. Пресятата пудра захар разбъркваме с портокаловия сок (не е необходимо да се използва целия, преценете сами, колко гъста искате да е глазурата.) Намазваме сладките с глазурата. Оставяме да изсъхнат. Можем да съхраняваме в метална кутия.

Забележка: Аз не намазах сладките след изпичането им с глазура, както е в оригиналната рецепта, а след оформянето на топчета овалвах всяко в захар и после леко сплесках при подреждането им в тавата.
Изображение

Изображение


Източник: Kleine Weihnachtsbäckerei

Няма коментари:

Публикуване на коментар