сряда, 11 май 2011 г.

Пилешки пръстчета в хрупкав бекон

Изображение

Продукти:

- около 500 г парче пилешки гърди (чисто)
- 20 слайса бекон (или в зависимост от броя на пилешките пръстчета)
- 2 ч. л. лимонов сок
- 1 ч. л. обикновена горчица (не много люта)
- 1 ч. л. зърнеста горчица
- 1 ч. л. мед

Приготвяне:

Месото нарязваме на ленти с дебелината на пръст, не много дълги, за да могат добре да се обвият след това. Всяка една от лентите обвиваме плътно с по една лента бекон. Нареждаме готовите „пръстчета” в съд за печене (не е необходимо формата да сe намазва предварително). В малка купичка смесваме двата вида горчица, лимоновия сок и меда, разбъркваме добре. С четка намазваме всяко пръстче със сместа до изчерпването й (не я пестете, само по-вкусно ще стане). Печем в предварително загрята на 220 градуса С фурна, докато хубаво се зачервят.
Изображение

Няма коментари:

Публикуване на коментар