сряда, 11 май 2011 г.

Обърнат боровинков пай

oburnat_borovinkov_paj1.jpg

Продукти:

- 100 г меко масло
- 60 г + 3 суп. л. захар
- 1 ½ ч. ч. боровинки
- 1 ч. л. бакпулвер
- ¼ ч.л. сол
- 1 яйце
- 140 г брашно
- 50 мл мляко със стайна температура

Приготвяне:

Половината от маслото разтопяваме на дъното на форма с диаметър 14-16 см и след това поръсваме равномерно с 3 суп. л. захар. Отгоре изсипваме 1 ч. ч. боровинки и оставяме съда настрана. Останалото меко масло разбъркваме със захарта, яйцето и млякото. Пресяваме брашното с бакпулвера и солта и след това добавяме на части към мократа смес. След получаването на гладка маса изливаме половината й върху насипаните във формата боровинки. Върху тестото поръсваме останалата ½ ч. ч. боровинки, а върху нея – остатъка от тестото. Във фурна, предварително загрята на 180 о С, печем около 45 минути (проверка с дървено шишче). Изпечения сладкиш оставяме 15 минути във формата, след което го обръщаме в чиния за сервиране.

oburnat_borovinkov_paj2.jpg

Няма коментари:

Публикуване на коментар