сряда, 11 май 2011 г.

Малки целувки - хапки

Изображение

Продукти:

- 3 белтъка
- 240 г пудра захар
- захарни пръчици за украсяване

Приготвяне:

Разбиваме с миксер белтъците с половината от захарта до получаването на твърд сняг. Може да проверим, дали е достатъчно твърда сместа с преобръщане на купата, трябва да остане на дъното й. Добавяме на части останалата захар и бъркаме внимателно с шпатулата. Готовата белтъчна смес изсипваме в сладкарски пош или в шприц. Върху тава, застлана с пекарска хартия, шприцоваме малки целувки с форма по желание. Поръсваме с цветни захарни пръчици (опционално). Сушим около 90 минути на 70 градуса С.
Забележка: Целувките от оригиналната рецепта бяха с обичайна големина. Идеята да се направят като мънички целувки-хапки, както и украсяването им с цветни захарни пръчици, е изцяло моя.
Целувките остават снежно-бели, защото не се пекат, а само се сушат на ниска температура. Винаги пресявам пудрата захар, преди да я използвам, влиза въздух в сместа и така тя остава пухкава. 

Изображение

Изображение

Няма коментари:

Публикуване на коментар