сряда, 11 май 2011 г.

Бадемов сладкиш

Изображение

Продукти (за кръгла форма с диаметър 26 см):

- 4 яйца
- 200 г пудра захар
- 200 г смлени бадеми
- 1 щипка канела
- ½ ч. л. лимонов сок
- 2 суп. л. ром
- мазнина за формата
- филирани бадеми или пудра захар за украсяване

Приготвяне:

Разделяме яйцата на белтъци и жълтъци. Разбиваме белтъците заедно с лимоновия сок на твърд сняг. Жълтъците, захарта, смлените бадеми, канелата и рома разбъркваме добре до получаването на хомогенна смес. Започваме да добавяме по малко от разбитите белтъци и бъркаме само в една посока, внимателно до усвояването им. Намазняваме кръгла форма с диаметър 26 см и изсипваме тестото. Заглаждаме сместа. Печем 25-30 минути на 180 градуса С. След изпичането оставяме да се охлади във формата върху решетка, а след окончателното изстиване украсяваме с филирани бадеми или поръсваме с пудра захар.

Забележка: По време на печене сладкиша са надига доста, но после при охлаждането отново спада.

Изображение

Изображение

Няма коментари:

Публикуване на коментар