сряда, 11 май 2011 г.

Панирана бяла риба с кашкавал, сусам и мак

Изображение

Продукти:

- 500 г филе от бяла риба
- 2 яйца
- 100 г настърган кашкавал (или друго, по-твърдо сирене)
- 3 суп. л. брашно
- лимонов сок, сол, зехтин (олио)
- сусам и мак за паниране

Приготвяне:

Нарязваме рибното филе на парчета (не прекалено малки), посоляваме и поръсваме с лимонов сок. Оставяме ги на страна за 10-15 минути. В подходящ съд разбиваме яйцата, поръсваме с малко сол, добавяме настъргания кашкавал и разбъркваме. В тиган загряваме мазнината. Парчетата филе овалваме в брашното, след това в яйчено-кашкавалената смес, а накрая в сусама или мака. Пържим парчетата бяла риба до получаването на златиста коричка. Оставяме върху домакинска хартия, за да се попие излишната мазнина. Сервираме с гарнитура по желание (картофи, ориз, зеленчуци, салата).

Изображение

Изображение

Изображение

Забележка: Третият вид панирана риба при мен е само с яйчено-кашкавалена панировка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар