Продукти:
- 200 г бишкоти
- 250 г извара
- 250 мл сладкарска сметана
- 1 пакетче ванилена захар
- 200 мл портокалов сок
- 600 г мандарини
- 100 г бял шоколад
Приготвяне:
Обелваме мандарините и почистваме отделните резенчета от белите ципи. Смесваме изварата с ванилията и с 50 мл от портокаловия сок. Разбиваме сметаната с миксер и след като стане на твърда пяна, я смесваме с изварата. Получения крем разбиваме до пухкавост. На дъното на малка форма нареждаме половината от бишкотите и ги поливаме равномерно с портокаловия сок. Върху тях нареждаме половината от мандарините и след това ги покриваме с половината от крема. Върху крема нареждаме останалата половина от бишкотите, напояваме ги с портокаловия сок, покриваме ги с останалите мандарини и върху тях намазваме останалия крем. Покриваме сладкиша с домакинско прозрачно фолио и го оставяме за 2 часа в хладилника. Охлаждаме шоколада за 10 минути в хладилника и след това го настъргваме върху десерта. Охлаждаме добре в хладилника и след това режем на парчета.
Забележка: Този сладкиш става изключително лек, ефирен, много приятен.
Източник: 50 фантастични празнични десерта
Няма коментари:
Публикуване на коментар