Пияно мезе със свинско
Продукти:
- 1 кг свинско филе
- 10 суп. л. зехтин
- 2 глави лук
- 2 червени чушки
- 2 зелени чушки
- 2 моркова
- 3 картофа
- 2 домата
- ½ връзка магданоз
- 2 к. ч. бяло вино
- 2 ч. л. горчица
- 2 ч. л. кетчуп
- чили сос
- риган
- бял пипер и сол на вкус
Приготвяне:
Месото нарязваме на кубчета и запържваме в предварително нагретия зехтин. Лука, чушките и морковите нарязваме и добавяме към месото при непрекъснато бъркане. След това прибавяме горчицата и кетчупа, посоляваме и подправяме с белия пипер и ригана. След това поливаме с виното и оставяме да се задушава. След десет минути добавяме нарязаните картофи и задушаваме всичко до пълното омекване на зеленчуците. На края добавяме настърганите домати, смесени с малко зехтин, поръсваме със ситно нарязания магданоз и сервираме.
Източник: Съвременна домашна кухня, 1972 г. (но с малки промени от мен)
Няма коментари:
Публикуване на коментар