сряда, 11 май 2011 г.

"Мързелива" (бъркана) баница

murzeliva_baniza2.jpg

Продукти:

- 3 яйца
- 1 кофичка кисело мляко
- 1 ч. л. сода бикарбонат
- 2 ч. ч. брашно
- 1 пакетче масло (125 г)
- 200 г натрошено сирене

Приготвяне:

Яйцата се разбиват и към тях се прибавят киселото мляко със загасената в него сода и разтопеното масло. След това се добавя постепенно брашното и отново се разбърква добре. На края се добавя натрошеното сирене. Получената смес се изсипва в тавичка, намазана с олио и поръсена с брашно. Пече се до златисто в предварително загрята на 200 градуса С фурна до готовност (при мен около 40 минути). След като изстине, се реже на парчета по желание. Поднася се с кисело мляко или айран.

murzeliva_baniza1.jpg



Няма коментари:

Публикуване на коментар