сряда, 11 май 2011 г.

Сос с горчица

gor4i4en_sos2.jpg

Продукти:

- 1 суп. л. масло
- 2 скилидки чесън
- 100 мл сухо бяло вино
- 125 мл сметана
- 2 суп. л. нишесте
- 1 суп. л. дижонска горчица
- 1 суп. л. естрагон
- смлян черен пипер

Приготвяне:

Разтопяваме маслото и в него задушаваме за кратко нарязания на ситно чесън. Добавяме виното и кипваме сместа. Прибавяме сметаната, след нея нишестето и бъркаме с бъркалка, за да се разтвори добре нишестето и да се сгъсти соса. Оставяме да къкри 2-3 минути, след което добавяме горчицата и естрагона. На края подправяме на вкус с прясно смлян черен пипер.

Забележка:Сосът е подходящ да бъде поднесен към различни видове месо.


Няма коментари:

Публикуване на коментар