Продукти:
- 1 суп. л. масло
- 2 скилидки чесън
- 100 мл сухо бяло вино
- 125 мл сметана
- 2 суп. л. нишесте
- 1 суп. л. дижонска горчица
- 1 суп. л. естрагон
- смлян черен пипер
Приготвяне:
Разтопяваме маслото и в него задушаваме за кратко нарязания на ситно чесън. Добавяме виното и кипваме сместа. Прибавяме сметаната, след нея нишестето и бъркаме с бъркалка, за да се разтвори добре нишестето и да се сгъсти соса. Оставяме да къкри 2-3 минути, след което добавяме горчицата и естрагона. На края подправяме на вкус с прясно смлян черен пипер.
Забележка:Сосът е подходящ да бъде поднесен към различни видове месо.
Няма коментари:
Публикуване на коментар