сряда, 11 май 2011 г.

Шотландски яйца (на фурна)

Изображение
Продукти: (за 8 броя)

- 500 г кайма
- 1 голяма глава лук
- 9 яйца (8 от тях твърдо сварени)
- 4 суп. л. галета
- 2 суп. л. ситно нарязан магданоз
- сол, черен пипер
- на върха на ножа индийско орехче
- галета за овалване

Приготвяне:

В купа смесваме каймата, ситно нарязания лук, жълтъка, галетата, магданоза, солта, черния пипер и индийското орехче. Разбъркваме добре, след което разделяме сместа на осем части. С навлажнени ръце вземаме от каймата, разстиламе я върху едната си ръка, поставяме в центъра яйцето и го обвиваме да се покрие от всички страни. Повтаряме същото и с останалите. Разбиваме белтъка с вилица. Топваме всяка топка в разбития белтък, а след това овалваме в галетата. Нареждаме в тавичка (аз пекох върху фолио) и запичаме в умерена фурна. Поднасяме с гарнитура по желание. Месните топки могат и да се изпържат в мазнина.

Изображение


Изображение


Адаптирано от: macroy.de

Няма коментари:

Публикуване на коментар