Продукти за 20 броя:
- 80 г натурален шоколад (60 % какао)
- 1 суп. л. какао на прах
- 500 мл прясно мляко
- 1 ч. ч. брашно (може да потрябва още ¼ ч. чаша)
- 3 яйца
- 2 суп. л. пудра захар
- 2 суп. л. масло
- 3 суп. л. тъмен ром
- щипка сол
Приготвяне:
Разтопяваме шоколада на водна баня и към него наливаме 250 мл топло прясно мляко. Пресяваме 1 ч. ч. брашно, какаото, пудрата захар и щипката сол. Останалото мляко разбъркваме със сухата смес. Яйцата разбиваме на пяна и добавяме към млечно-брашняната смес. Ако е много течна, добавяме още малко брашно. Разтопяваме маслото и заедно с рома и шоколада прибавяме към тестото. Разбъркваме добре и оставяме за 1-2 часа да почива.
След това изпържваме палачинки, като всяка намазваме с малко масълце.
Забележка: От тази смес ми се получиха 23 палачинки. Използвах допълнително брашно, защото тестото ми се видя малко рядко. Не съм намазвала всяка след това с масло. Палачинките са с приятен шоколадов вкус и аромат на ром.
Източник: Schokolade - die sündige Versuchung
Няма коментари:
Публикуване на коментар