вторник, 10 май 2011 г.

Орехови пастички

orehovi_Pasti4ki3.jpg

Продукти:

За блата:

- 2 яйца
- 120 г захар
- 125 г меко масло
- 120 г брашно
- 1 ч.л бакпулвер
- 1-2 малки ванилии

За сиропа:

- 90 г масло
- 100 г захар
- 3 суп. л. прясно мляко
- 1 суп. л. мед
- 100 г орехи (нарязани в блендер, но не съвсем на ситно)

Приготвяне:

Загряваме фурната на 190 градуса. В купа разбиваме с миксер яйцата и захарта на пяна. Добавяме маслото и отново разбъркваме добре. Пресяваме брашното с бакпулвера. Добавяме по малко от брашното към мократа смес и разбъркваме добре. Готовото тесто изливаме във форма за печене (при мен малка квадратна 20 х 20 см). Печем около 20 минути (времето е според фурната ви, при лек допир с пръст тестото не трябва да лепне по него). В касерола смесваме съставките за сиропа и я оставяме на котлона, докато започне да кипи). Когато блатът е изпечен, го заливаме с топлия сироп, като се стараем да го разпределим равномерно. Връщаме формата за още 10 минути в изключената фурна. Оставяме да изстине във формата и сиропа да попие в блата. След това режем на парчета.
Забележка: В сиропа няма какао, той потъмнява от орехите и меда. Пастичките не трябва да стават много високи, за да попие добре сиропа в тях.
orehovi_pasti4ki4.jpg

Няма коментари:

Публикуване на коментар