вторник, 10 май 2011 г.

Мраморен чийзкейк-браунис с рикота

mramorni_brownies2.jpg

Продукти: (за форма 20 х 20 см)

За брауни-платката:

- 100 г масло
- 150 г натурален шоколад
- 3 яйца
- 100 г захар
- 1/2 ч. л. ванилия
- 75 г брашно
- 1 щипка сол

За чийзкейк-заливката:
- 125 г рикота
- 75 г сирене тип "Филаделфия"
- 60 г сметана
- 1/8 чаша захар
- 1/2 ч.л. ванилия
- 1 яйце
- 1 суп. л. брашно

Приготвяне:

Всички съставки на чийзкейка се смесват до получаването на еднородна маса. На водна баня се разтопяват маслото и шоколадът. Сместа се оставя настрана малко да се охлади. В купа се разбиват добре яйцата, захарта и ванилията, докато се получи пухкав крем. Към яйчната смес добавяме шоколадовата и разбъркваме внимателно с шпатула. Пресяваме брашното с щипката сол, добавяме към сместа и разбъркваме отново. В намазнена тавичка изсипваме браунис-платката, а върху нея внимателно чийзкейк-заливката. С дървено шишче или с върха на ножа правим линии в заливката, за да получим мраморен ефект. Печем 25-35 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

mramorni_brownies3.jpg

Източник: Chocolate & Caetera

Няма коментари:

Публикуване на коментар