Продукти:
- 600 г кайма (при мен смес)
- 3 яйца
- 2 средно големи глави лук
- 2 скилидки чесън
- сол, черен пипер на вкус
- 2 щипки индийско орехче
- 1 чаена чаша галета (от 200 мл)
- 1 чаена чаша прясно мляко
- по желание ситно нарязан магданоз
Приготвяне:
Лукът и чесънът се нарязват на ситно. В купа се слага каймата, добавяме лука, чесъна, яйцата и подправките и размесваме много добре. След това добавяме по малко галета и по малко прясно мляко и така до изчерпване на количеството. Омесваме добре, за да се получи хомогенна смес. Оформяме руло, поставяме го в леко намаслена тавичка (не прекалено много, защото и каймата си пуска мазнина) и печем за около 40-45 минути на 190 градуса.
По желание преди изпичане може да се поръси още малко галета отгоре, за да се получи хрупкава коричка. Поднася се с гарнитура по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар