вторник, 10 май 2011 г.

Сладкиш с нектарини

pajnektariniparche.jpg

Продукти:

- 2 яйца
- 1 пакетче (125 г) краве масло /за тестото трябват 75 г/
- 1/2 ч.ч. захар /ползвам чаша от 200 г/
- 1 ч.ч. брашно
- 1 пак. бакпулвер
- 100 ml прясно мляко
- 3-4 нектарини

За глазурата:

- 50 г масло
- 2 суп. л. захар
- 1 пакетче ванилена захар

Приготвяне:

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Брашното се пресява заедно с бакпулвера. Добавя се бавно към яйчната смес. Когато е добре разбъркано, се прибавя разтопеното масло и отново се разбърква добре. Накрая се добавя прясното мляко. Готовата смес се изсипва в намазнена тавичка (аз използвах тавичка 28 х 28 см), като се оставя малко от нея за покриване на плодовете. Нектарините се нарязват на тънки филийки или парчета с желана форма и се нареждат върху изсипаното тесто. Отгоре се поръсва останалата смес (не е необходимо да покрива плътно). Пече се на 150-160 градуса около 25-30 минути. Останалото масло се разтопява и в него се разбъркват добре захарта и ванилената захар. След като сладкиша се извади, с дървено шишче или клечка се правят няколко дупчици и се излива глазурата. Връщаме за около 15-20 минути във фурната, като сега вече печем на 180 градуса.

* Мисля, че нектарините могат да се заменят с плод по желание - ябълки, праскови, кайсии, сливи.
** Ако обичате по-сладки пайове, може да поръсите сладкиша с пудра захар.

Източник: Echo der Frau

Няма коментари:

Публикуване на коментар