вторник, 10 май 2011 г.

Бял шоколадов мус с малини

mus_s_malini.jpg

Продукти за 4 порции:

- 100 г бял шоколад /един шоколад на блокче/
- 250 г заквасена сметана
- 2 суп. л. Baileys
- 200 г малини

Приготвяне:

Шоколадът се начупва на парченца и заедно със 100 г сметана внимателно се разтопява на не много силен огън. Добавя се Baileys-а и сместа се оставя за 15-20 минути да поизстине /но не съвсем/. В това време се разбиват останалите 150 г сметана. Шоколадовата смес се разбърква отново и към нея постепенно се добавя разбитата сметана, но не се бърка енергично, за да може сместа да остане пухкава.
В четири чаши или купички се слага част от малините, върху тях се разпределя белият мус, като се оставят 4 суп. лъжици за гарниране. Слагат се и останалите малини, а върху тях - по една суп. л. от муса. Най-отгоре се украсява с малинка и настърган шоколад. Оставя се поне за 2 часа да изстине в хладилника.

Източник: немско женско списание

Няма коментари:

Публикуване на коментар