вторник, 10 май 2011 г.

Сладкиш с круши

Много бърз, лесен, пухкав, ароматен и вкусен сладкиш

sladkish_krushi2.jpg

Продукти за форма с диаметър 26 см:

- 3 яйца
- 125 г захар
- 1 пакетче ванилена захар
- 300 г извара
- 200 г заквасена сметана
- 75 г брашно
- 1 пакетче бакпулвер
- щипка сол
- круши
Приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта и ванилената захар на пяна. Разбъркваме изварата и сметаната и добавяме към яйчната смес. Пресяваме брашното, бакпулвера, щипката сол и добавяме към сместа до пълното и хомогенизиране. Гледайте да не се бърка много силно, за да остане пухкава. Форма с диаметър 26 см намазваме добре с масло. Постиламе дъното на формата плътно с парчета круши (може да използвате и друг плод), изсипваме върху тях тестото и отгоре също нареждаме парченца круша. Печем 30-35 минути на предварително загрята на 180 градуса фурна, докато сладкишът добие хубав златист цвят.


Източник: Obstkuchen


Няма коментари:

Публикуване на коментар