Много бърз, лесен, пухкав, ароматен и вкусен сладкиш
Продукти за форма с диаметър 26 см:
- 3 яйца
- 125 г захар
- 1 пакетче ванилена захар
- 300 г извара
- 200 г заквасена сметана
- 75 г брашно
- 1 пакетче бакпулвер
- щипка сол
- круши
Приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта и ванилената захар на пяна. Разбъркваме изварата и сметаната и добавяме към яйчната смес. Пресяваме брашното, бакпулвера, щипката сол и добавяме към сместа до пълното и хомогенизиране. Гледайте да не се бърка много силно, за да остане пухкава. Форма с диаметър 26 см намазваме добре с масло. Постиламе дъното на формата плътно с парчета круши (може да използвате и друг плод), изсипваме върху тях тестото и отгоре също нареждаме парченца круша. Печем 30-35 минути на предварително загрята на 180 градуса фурна, докато сладкишът добие хубав златист цвят.
Източник: Obstkuchen
Продукти за форма с диаметър 26 см:
- 3 яйца
- 125 г захар
- 1 пакетче ванилена захар
- 300 г извара
- 200 г заквасена сметана
- 75 г брашно
- 1 пакетче бакпулвер
- щипка сол
- круши
Приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта и ванилената захар на пяна. Разбъркваме изварата и сметаната и добавяме към яйчната смес. Пресяваме брашното, бакпулвера, щипката сол и добавяме към сместа до пълното и хомогенизиране. Гледайте да не се бърка много силно, за да остане пухкава. Форма с диаметър 26 см намазваме добре с масло. Постиламе дъното на формата плътно с парчета круши (може да използвате и друг плод), изсипваме върху тях тестото и отгоре също нареждаме парченца круша. Печем 30-35 минути на предварително загрята на 180 градуса фурна, докато сладкишът добие хубав златист цвят.
Източник: Obstkuchen
Няма коментари:
Публикуване на коментар