Традиционната българска кухня е много вкусна, но на човек му се иска да опита понякога и друга. Италианската кухня често присъства на нашата трапеза. Прочутата паста дава възможност за разнообразни комбинации на продукти, ето вижте една такава.
Продукти:
- 400 г талиателе
- зехтин
- 2-3 скилидки чесън
- 200 мл готварска сметана
- 1 консерва риба тон
- риган
- сол
- черен пипер
Приготвяне:
Сваряваме талиателете в подсолена вода с няколко капки зехтин до степен al dente. В тиган загряваме зехтин, в който запържваме чесъна и рибата тон до златисто, прибавяме сметаната и бъркаме внимателно, докато сместа започне да завира. Подправяме с риган и черен пипер. Сервираме талиателите в подходящ съд и отгоре сипваме от соса.
Продукти:
- 400 г талиателе
- зехтин
- 2-3 скилидки чесън
- 200 мл готварска сметана
- 1 консерва риба тон
- риган
- сол
- черен пипер
Приготвяне:
Сваряваме талиателете в подсолена вода с няколко капки зехтин до степен al dente. В тиган загряваме зехтин, в който запържваме чесъна и рибата тон до златисто, прибавяме сметаната и бъркаме внимателно, докато сместа започне да завира. Подправяме с риган и черен пипер. Сервираме талиателите в подходящ съд и отгоре сипваме от соса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар