вторник, 10 май 2011 г.

Месечинки с канела

kaneleni_polumeseci4.jpg

Продукти:


- 150 г меко масло
- 75 г пудра захар
- 2 пакетчета ванилена захар
- щипка сол
- 1 жълтък
- 125 г + малко брашно
- 75 г смлени бадеми
- 50 г царевично нишесте
- 75 г кристална захар
- 1 равна ч. л. канела

Приготвяне:

Маслото, пудрата и ванилената захар, както и щипката сол се разбиват хубаво до получаването на кремообразна смес. Добавя се жълтъкът. Смесват се 125 г брашно, смлените бадеми и нишестето и се разбъркват добре с бъркалките за тесто на миксера. След това за кратко тестото се доомесва с ръце, разделя се на две и върху малко брашно се разточва на две рула (около 20 см дълги). Увиват се в прозрачно фолио и се оставят за около 1,5 часа на хладно.
Всяко руло се реже на около 20 шайби и с леко набрашнени ръце се оформят полумесеци. Редят се върху тава, постлана с хартия за печене. Пекат се до порозовяване около 15 минути във фурна, предварително загрята на 175 градуса.
75 г кристална захар и канелата се смесват. Месечинките се изваждат от фурната и веднага внимателно се овалват в канелената захар (много са крехки!). Оставят се върху решетка да изстинат.

Източник: Backen macht Freude

Няма коментари:

Публикуване на коментар