Продукти:
- 500 г кайма
- 1 глава лук
- 2 филии хляб
- 1 яйце
- 1 к. ч. прясно мляко
- сол, черен пипер
- чубрица
- 1/2 връзка магданоз
- 150 мл бира
Приготвяне:
Накисваме хляба във вода, махаме коричките и изцеждаме добре. Лука настъргваме на ренде или нарязваме с блендер съвсем на ситно. Омесваме каймата с изцедения хляб, лука, яйцето, подправките и прясното мляко. С намаслени ръце оформяме кюфтета (при мен 12) и ги подреждаме в намаслена тава. Заливаме кюфтетата внимателно с бирата, като се стараем да попадне върху всичките. Печем в предварително загрята на 220 градуса фурна, докато се зачервят. Обръщаме ги един или два пъти, за да се изпекат равномерно. Стават много пухкави и сочни!
Няма коментари:
Публикуване на коментар