Продукти:
- 100 мл зеленчуков бульон
- 100 мл сухо бяло вино
- 150 мл сметана
- 100 г сирене Филаделфия или Рама
- 1 суп. л. царевично нишесте
- сол, пипер на вкус
- по желание на върха на ножа индийско орехче
Приготвяне:
Зеленчуковият бульон и бялото вино се изсипват в касерола, сместа се оставя да заври и да се редуцира до половината. Добавя се сиренето, разбърква се внимателно, а след това се добавя и сметаната, в която е разбъркано нишестето. Подправя се на вкус. Оставя се на умерен огън още няколко минути до получаване на кремообразна смес.
Подходящ е за пилешко месо и картофи.
Коментар: Който не обича индийско орехче, нека го пропусне, но аз мисля, че добавено в малко количество, а именно на върха на ножа, придава особено приятен аромат и вкус на соса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар