вторник, 10 май 2011 г.

Пица-картофи

Продукти:

- 6 големи картофа
- 1 суп. лъжица кимион
- 1 дафинов лист
- 2-3 домата (не много големи)
- 150 г сух салам, тип Salami (при мен Бургас)
- моцарела (опаковка от 125 г)
- риган
- 4 суп. лъжици олио
- сол
- пипер
- черни или зелени маслини

Приготвяне:

Картофите се сваряват, като във водата им се слагат кимиона и дафиновият лист.
След като са добре сварени, им се отрязват капачета и се издълбават с лъжичка.
Доматите се нарязват, изрязва им се семенната част и след това се нарязват на
кубчета. По същия начин се нарязват салама и моцарелата.
Кубчетата домати, моцарела и салам се разбъркват с 2 суп. л. олио, ригана и
се подправят на вкус със сол и пипер.
Огнеупорен съд се намазва с 1 суп. лъжица олио. Картофите се пълнят със сместа,
отгоре се слагат нарязаните на парченца маслини. С четчица краищата на картофите
се намазват с последната лъжица олио. Нареждат се в тавичката и се запичат в
предварително загрятата на 200 градуса фурна за 10-15 минути.

pizza-kartofi.jpg

pizza_kartofi1.jpg

pizza_kartofi2.jpg

pizza_kartofi3.jpg

Няма коментари:

Публикуване на коментар